Вести

Увођење реда на Видиковачкој пијаци

Акција сузбијања и уклањања дивље продаје, након пијаце Каленић, настављена је данас на Видиковачкој и Бајлони пијаци. У акцији су учествовали Секретаријат за инспекцијске послове града Београда, Комунална полиција града Београда, ЈКП „Градске пијаце”, ЈКП „Градска чистоћа”, Општина Раковица, као и ветеринарска инспекција Министарства пољопривреде.

Секретар Привременг органа града Београда Горан Весић је након спроведене акције рекао да, као и прошле недеље на Каленић пијаци, роба није одузимана, написане су мандатне казне, а продавци су добили упозорење да на нелегалним местима не продају робу.

Сир и месне прерађевине се одузимају, казао је Весић и додао да таква храна не може да се продаје на местима која нису легална и немају контролу.

- Повод за ову акцију је откривање нелегалне продаје меса, јер су се појавиле месне прерађевина од угинулих животиња. Град Београд је завршио ванредну ветеринарску инспекцију на свим пијацама и, осим у два случаја, смо утврдили да се потпуно регуларне месне прерађевине продају на пијацама. Та два случаја су била у оквиру дозвољеног. Тако смо показали да водимо рачуна о здрављу наших грађана и да водимо рачуна о томе да се одржава комунални ред - истакао је Весић.

Према његовим речима, овакве акције ће бити настављене и на осталим пијацама, као и поред школа, јер је циљ да се продаја робе обавља на начин које је предвиђен законом.

Председник општине Раковица Милосав Миличковић је нагласио да општина Раковица поржава овакве активности и да без сарадње града и општине сигурно резултата не би било.

- Акција је спроведена на захтев великог броја грађана Видиковца. Имамо проблема са нелегалном продајом, али смо и свесни да постоји потреба за послом. Због тога смо у договору са „Градским пијацама“ обезбедили простор за изградњу друге фазе пијаце Видиковац. Тако ћемо имати места за легалну продају свих оних који желе да се баве овим послом. За месец дана ће кренути реализација овог пројекта – истакао је Миличковић.

Заменик генералног директора ЈКП „Градске пијаце“ Саша Роквић је рекао да ће нови простор уз Видиковачку пијацу бити асфалтиран и предвиђен за камионску продају, те да ће тако бити решен комунални неред око те пијаце.