Вести

Уређени паркови, терени и дечија игралишта у Раковици

На захтев грађана Раковице упућеним Општини Раковица, где одговорност за вршење власти има СНС и Општинског одбору СНС Раковица, у претходних месец даан обновљено је више од 20 паркова, дечијих игралишта и спортских терена, као запуштених зелених површина.

Обновљене кошаркашке терене добили су грађани улица Видиковачки венац код бр. 39, Димитрија Котуровића код бр. 23, затим Николе Мараковића на Миљаковцу, док је обновљен и кошаркашки терен на Канаревом брду. На свим локацијама промењене су табле и кошеви, исцртане су линије, док су уређене и околне зелене површине.

Нови мултифункционални терен изграђен је у Спортском центру Раковица. Радове је сопственим средствима финансирала Градска општина Раковица. Претходно је изграђено шест мултифукционалних терена који се налазе у раковичким основним школама.

Спортске терене за мали фудбал и одбојку добили су насеља Стара Раковица у ул. Стевана Луковића као и Гочка улица на Лабудовом брду. На локацији у Гочкој улици, осим новог терена, постављене су и нове клупице, док ће ускоро бити постављена и јавна расвета.

У претходном периоду на више локација у Раковици обновљени су и паркови и дечија игралишта. На месту запуштене површине у улици Димитрија Котуровића код броја 11, где се пре више деценија налазио парк, направљено је ново дечије игралиште у чију обнову је уложено више од четири милиона динара.

На језеру у Реснику Градска општина Раковица је организовала велику акцију чишћења зелене површине у којој је учествовало више стотина волонтера. Уклоњено је смеће, орезано шибље, покошена трава, док су постављене клупице и рустик гарнитуре за одмор у природи.

На захтев грађана изграђен је и први парк у насељу Сунчани брег. Парцела је поравњана површина, постављене су клупице, клацкалице, љуљашке и други парковски мобилијар, док ће ускоро бити постављена и малч подлога.

Велики радови су извршени и у улици Видиковачки венац код броја 39, где су уређени парк и спортски терен. И на тој локацији очишћена је зелена површина, офрбан је парковски мобилијар и клупице, док су исцртане линије на кошаркашком терену.

У улици Видиковачки венац уређен је парк између бројева 82 и 92, док је уређен и парк у  улици Пере Велимировића између бројева 8 и 16, заједно са околним зеленим површинама. Обновљена су дечија игралишта у Миле Димић код бр. 9 и 9а, док је очишћен и део шуме Кошутњак.

До краја недеље планирано је уређење и дечијаг игралишта на углу улица Едварда Грига и Подавалске улице као и дечије игралиште у Јелезовачкој улици у Реснику. Обнавља се и парк у улици Стојана Јанковића  код броја 1 као и дечије игралиште у улици 11. крајишке дивизије које добија нове клацкаице, љуљашке и клупе.

Планирана је и акција уређења комплелса паркова који се налазе између улица Спрских ударних бригада, Пере Велимировића и Аџине ливаде на Старом Кошутњаку.

Велики радови се одвијају и у улици Љубимира Ивковића Шуце, где је у оквиру дечијег игралишта поправљена је расвета, постављене су нове клупице, док се очекује постављање нове малч подлоге и парковског мобилијара. На оближњем кошаркашком терену замењене су две табле са обручима, док ће читав терен бити осветљен.

Градска општина Раковица је, након молби грађана, добила и први парк за кућне љубимце који је изграђен на углу Опленачке улице и 11. крајишке дивизије.