Вести

ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА НА СУНЧАНОМ БРЕГУ СРЕЂЕНО 2,7 КИЛОМЕТАРА УЛИЦА

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, заменик градоначелника Горан Весић и председник Градске општине Раковица Владан Коцић, обишли су данас радове на асфалтирању улице Патријарха Димитрија у насељу Сунчани брег.

Весић је овом приликом истакао да не постоји место у Београду у коме се најбоље може видети шта је све урађено у последњих неколико година и колико су се променили услови живота људи, као што је то ово насеље.

„Овде људи најбоље знају какав је био живот пре пет-шест година, а какав је данас. Није реч само о 2,7 километара улица у вредности од 65 милиона динара, које смо почели 18. фебруара, а eвo зaвршaвaмo тoкoм мaja. У овом насељу урађено је много тога, канализација, превоз, као и реконструкција других улица. Овде ће се градити и вртић, јер насеље Сунчани брег је, нажалост, било једно од оних које није имало ништа од услова за нормалан живот у 21. веку. Свакако није урађено све јер нас чека још много посла, али данас грађани који живе у насељу Сунчани брег могу да нам верују да ћемо, када обећамо да ћемо урадити месну заједницу, простор где ће људи мођи да се окупљају и да имају неке културне активности попут књижевних вечери и концерата, као и вртић, то и урадити. Већ смо показали да сваке године урадимо нешто ново за ово насеље и на тај начин побољшавамо квалитет живота“, истакао је Весић.
Он је додао да Сунчани брег није једино насеље у Београду које је имало лоше услове за живот, али људи који живе овде могу да виде да је већи део њихових проблема решен.
„Уколико будемо наставили да радимо на овакав начин, Република, Град и Општина заједно, људи могу да буду сигурни да ћемо решити и све друге проблеме“, закључио је Весић.

Радови које изводи ЈКП „Београд пут” подразумевају комплетну замену коловозне конструкције и израду нових асфалтних слојева. Реч је о улицама Миљаковачке стазе, Сунчани брег – осам кракова и Улица патријарха Димитрија, а вредност радова је 65 милиона динара.