Вести

СВЕЧАНОМ АКАДЕМИЈОМ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ РАКОВИЦА

Свечаном академијом данас је обележен Дан општине Раковица. Свечана академија одржана је у Центру за културу и образовање Раковица а присуствовао је велики број пријатеља и гостију Градске општине Раковица.
Председник Градске општине Раковица Милош Симић, током обраћања, представио је резултате који су остварени у Раковици претходној години. Симић је нагласио да се захваљујући економском напретку наше земље и политичкој стабилности, које је обезбедио председник Србије Александар Вучић, сада и на локалу више улаже у бољи живот грађана.
На крају свог обраћања Симић је грађанима Раковице честитао срећан рођендан општине, док је свима који славе честитао празник Покров пресвете Богородице.
Током трајања Свечане академије уручена су јавна признања, повеље и захвалнице, Градске општине Раковица заслужним грађанима, удружењима, привредним друштвима и другим организацијама.
Након приказивања филма у којем су приказани најважнији инфраструктурни радови у претходних годину дана, за посетиоце Свечане академије је организован богат културно-уметнички програм.
Ученик Музичке школе „Даворин Јенко“ Матеја Спасић извео је сонату на хармоници. Рок хор наступио је са две нумере. Девојчице из Балетског студија „Мага Магазиновић“ имале су четири тачке, док је дует који чине Милица Илић и Александра Јеленић из Певачког друштва „Прело“ извео три нумере. Програм је затворен наступом Културно-уметничког друштва „Димитрије Котуровић“ који су извели игре из околине Лесковц