Вести

Студенти и ученици гости Општине Раковица

Гости Општине били су ученици завршних разреда средњих школа Раковице који похађају предмет грађанско васпитање, као и студенти са територије ове општине.

Током боравка гости су се упознали са радом локалне самоуправе. У неформалном разговору председника Општине Раковица су упознали са проблемима, давали су предлоге и идеје о многим питањима.

„Данас смо овим младим људима показали како функционише једна локална самоуправа. Циљ нам је био да срушимо ту баријеру међу младима, да не доживљавају Општину као линију шалтера. Надам се да су се уверили да смо ми ту због њих, да смо ми прва инстанца којој ће се обратити ако имају неки проблем. Кроз један радни дан показао сам нашим гостима какве су обавезе председника Општине и чиме се све бави општинска управа“, рекао је Миличковић.

Он је додао да је комуникација  са грађанима од суштинске важности у успешном обављању посла.

„Ако се нама грађани не обрате, ми нисмо некад свесни постојања проблема. То је ситуација у којој су сви на губитку јер проблем се не решава. Разменом мишљења, интерактивном комуникацијом, сви добијамо, а уједно и решавамо проблеме и напредујемо“, навео је председник општине.

Једна од гошћи Општине Раковица, Анђела Николић, студент друге године права рекла је да се тек сада, на лицу места, упознала са начином рада једне државне институције каква је градска општина.

 „Данас смо се у општини упознали са радом једне локалне самоуправе. У разговору са председником добили смо јаснији увид које су његове дужности и обавезе, као и проблеме са којима се сусреће. Чак смо сазнали неке занимљиве ствари о његовом приватном животу. Након данашњег сусрета, Општина нам не изгледа као нека страна, далека институција“, рекла је Анђела.

Од првог радног дана врата председника Општине Раковица су отворена за све суграђане. За контакт су отворени сви канали комуникације. Грађани у Општину Раковица могу преко кабинета Председника да закажу састанак и образложе проблем. Такође Општину могу да контактируају путем мејлова, општинског сајта, фејсбук странице и твитера.