Вести

Реконструисане основне школе у Раковици

Током лета, Градска општина Раковица, у којој одговорност за вршење власти има СНС, финансирала је радове на текућем одржавању у свих осам основних школа на територији општине. Након извршених радова, све основне школе у Раковици су спремне за почетак нове школске године.

У ОШ „Ђура Јакшић“ саниран је бетонски плато у школском дворишту, реконструисана је такозвана „летња учионица“, извршена је и санација водоводно-канализационе мреже, док је планирано и постављање видео-надзора. 

Бетонски плато саниран је и у ОШ „Бранко Ћопић“. У ОШ „Владимир Роловић“ реконструисан је тротоар око школе и бетонски терен у школи, док је постављен и видео-надзор на објекту. У ОШ „Иво Андрић“, извршени су водоинсталатерски и гипсарски радови на објекту, док је хитно санирана водоводна шахта, која се урушила услед обилних падавина. 

У ОШ „Никола Тесла“, осим молерско-фарбарских радова санирана је бетонска површина на платоу испред главног улаза у школу. У ОШ „Франце Прешерн“ хитно је саниран део крова на фискултурној сали. У ОШ „Коста Абрашевић“ извршени су радови на хидроизолацији школске зграде „Дом пионира“, док је на истој локацији бетонирано степениште .

У ОШ „14. октобар“ завршени су радови на електроинсталацијама, санацији подних облога, крова, као и молерско-гипсарски радови. Додатна средства су обезбеђена за санацију система противпожарне заштите и реконструкцију мокрих чворова и свлачионице у оквиру сале за физичко васпитање. Већина радова у овој школи извршена је у циљу отварања дневног боравка, чиме су испуњени захтеви родитеља ученика који похађају ову школу.

Градска општина Раковица изашла је у сусрет молбама Музичке школе „Даворин Јенко“ у Раковици и сопственим средствима финансирала је радове на текућем одржавању у два објекта те школе.

У објекту у улици Мишка Крањца 7, где израђена је акустична заштита, док је под у свечаној сали обновљен. Осим тога у школи је постављен и видео-надзор. На објекту ове музичке школе у Гочкој улици у извршени су молерско-фарбарски и подополагачки радови.

Захваљујући овим радовима, све раковичке основне школе спремно дочекују нову школску годину.