Вести

Раковички напредњаци уредили још једно игралиште

На захтев великог броја грађана насеља Видиковац у улици Видиковачки венац бр. 77/79, Општински одбор Српске напредне странке Раковица организовао је акцију уређења паркића и спортског терена на тој локацији. Момци који овде живе упутилу су молбу и за постављање заштитне мреже за спортски терен, коју су и добили одмах по предаји петиције СНС-у.

Напредњаци Раковице су засукали рукаве и поставили жичану ограду, офарбали голове за мали фудбал, поправили парковски мобилијар, очистили парк и игралиште од отпада. Према речима Звездана Мусе 22-годишњег студента и једног од младића који је иницирао ову акцију, овај део Видиковца никада није имао простор за игру, макар у последњих пет година колико дуго се он и његови другари физички рекреирају.

„Одлучили смо да се се обратимо Српској напредној странци петицијом коју су потписали станари ове две зграде. Разлог је што су нам они раније већ уредили зелену површину и поставили парковски мобилијар за децу, тако да сада имамо и паркић за најмлађе испред куће. Највише због безбедности деце, тражили смо да поставе жичану ограду како бисмо их додатно заштитили“, рекао је Звездан.

Петицију је потписало више од 300 грађана, углавном млади људи са децом. Убрзо након што су добили петицију, раковички напредњаци су искористили лепо време, очистили терен, поставили три клупе и жичану мрежу, и потпуно оспособили терен за мали фудбал. Председник ОО СНС Раковица Милосав Миличковић, поклонио је овим младићима и две лопте за фудбал, које су убрзо након добијања шутиране ка голу.

„Наставићемо и даље да ослушкујемо потребе својих комшија, како би сваки део Раковице имао своју зелену оазу. Намера нам је да младима обезбедимо простор да би се они што више физички рекреирали и правилно развијали“, рекао је Миличковић.

Момци који су се окупили на обновљеном игралишту одмах су одиграли партију фудбала. Они су рекли да ће обновљени паркић привући велики број деце који ће на том месту моћи да се баве спортом.