Вести

РАКОВИЧКИ НАПРЕДЊАЦИ ОДАЛИ ПОЧАСТ ЖРТВАМА НАТО БОМБАРДОВАЊА

На брду Стражевица у Раковици обележена је 22. годишњица почетка НАТО бомбардовања. Венце на спомен обележје „Гласник са Стражевице“, положиле су породице жртава, начелник Генералштаба војске Србије генерал Милан Мојсиловић, представници Војске Србије и локалне самоуправе.

Испред Општинског одбора Српске напредне странке Раковица венац су на спомен обележје положили Филип Марјановић и Наташа Николић.

У име Градске општине Раковица, венац су положили председник Градске општине Раковица Милош Симић и члан Већа ГО Раковица Мирјана Гутеша, из редова СНС.

Представници Општинског одбора Српске напредне странке Раковица , заједно са представницима Градске општине Раковица, присуствовали су помену страдалима и упалили свеће жртвама НАТО агресије.

Помен погинулима у НАТО бомбардовању држао је војни свештеник, док је због пандемије вируса Ковид 19 изостао традиционални културно-уметнички програм.

Брдо Стражевица била је прва мета НАТО авијације у Београду, само десет минута након почетка напада на нашу земљу. То је једина локација која је бомбардована свих 78 дана колико је трајао напад на СР Југославију. На брду Стражевица погинули су заставници Војске Југославије Властимир Лазаревић и Владимир Вујовић.