Вести

Раковица отвореног срца

У веселом расположењу Раковица је обележила први дан нове 2014. године. Више хиљада грађана уживало у забави која је приређена на манифестацији „Улица отвореног срца", коју је организовала Општина Раковица у којој одговорност за вршење власти има Српска напредна странка.

Грађани Раковице су од 12 до 15 часова уживали у празничном амбијенту на простору од Тржног центра „Базар Видиковац" до угла са улицом Пилота Михаила Петровића.

Родитељи са децом и остали посетиоци проводили су се уз кловнове, жонглере, мађионичаре и наравно Деда Мраза. Најмлађи су могли да уживају и у новогодишњој представи, док је клизалиште било бесплатно за све који су желели да се опробају у тој врсти забаве.

На штандовима посетиоци „Улице отвореног срца“ могли су да купе кувано вино, вруће чајеве и друге топле напитке као и различите новогодишње сувенире, док је Канцеларија за младе Општине Раковица продавала „црвене носиће“ од чега је сав приход ишао у хуманитарне сврхе.

„Наше комшије нису морале да иду у центар града да уживају у празничним чаролијама, добра забава им је приређена овде на Видиковцу. Својим суграђанима, али и свим људима желим све најбоље у Новој години“, рекао је председник Општине Раковица из редова напредњака Милосав Миличковић.

У односу на претходни периоду у организацију манифестације „Улица отвореног срца“ утрошено је мање новца, али забава је била на истом нивоу. То је само још један доказ да напредњаци, који имају одговорност за управљање општином, послују домаћински.