Вести

Раковица без баријера

Градска општина Раковица у којој је на власти Српска напредна странка, другу годину за редом организовала је кампању помоћи особама оболелим од мултипле склерозе. Кампања ове године носи назив "Раковица без баријера".

У оквиру кампање изграђено је постављено више од 20 рампи за особе са посебним потребама обезбеђени су прилази зградама, као постављени ивичњаци на тротоарима на више локација у општини. Градска општина Раковица је на паркингу испред своје зграде поставила две рампе за особе са посебним потребама и то, код улаза у Центар за социјални рад као и код бочног улаза у саму зграду општине, такође, на паркингу испред општине су прописно обележена паркинг места за ова лица.

Кампања има за циљ и  подизање свести свих привредних субјеката, државних институција али и самих појединаца да личним примером помогну лицима са посебним потребама, оболелим од мултипле склерозе али и свим старим лицима која се отежано крећу и да испред својих улаза уклоне баријере.

Председник Градске општине Раковица, Милосав Миличковић, се лично укључио у кампању, донирајући на захтев породице Глишић двомесечне залихе витамина и остале додатке у исхрани за њихову ћерку Марију оболелу од мултипле склерозе.

"Леп је осећај помагати својим комшијама у невољи кад год сте у прилици. Апелујем на све институције и појединце да уреде своје прилазе зградама како би нашим комшијама обезбедили несметано кретање без баријера", изјавио је Миличковић.

Прошле године Општина Раковица је у сарадњи са Друштвом мултипле склерозе Србије, обезбедила више колица за особе оболеле од ове болести, лекове и витамине. Такође, Градска општина Раковица је овом друштву обезбедила донацију у вредности од 40.000 динара за куповину пелена за одрасле.