Вести

РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА У ШКОЛИ У КНЕЖЕВЦУ

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић и председник градске општине Раковица Милош Симић са сарадницима, посетили су данас Основну школу „14. октобар” у Кнежевцу.

Заједно са директорком школе Миленом Одаловић обишли су радове на изградњи продуженог боравка, које су захтевали родитељи ученика који похађају ову школу.

Основну школу „14. октобар” у Кнежевцу похађа око 250 ученика од првог до осмог разреда, подељених у девет одељења.

Нови продужени боравак имаће површину око 70 квадратних метара, а радове сопственим средствима финансира Општина Раковица. Изградњом продуженог боравка део ученика млађих разреда имаће прилику да у сигурном окружењу проведе време након наставе и безбедно сачека родитеље. Општина Раковица је 2017. године већ прилагодила просторије за продужени боравак деце у објекту ОШ „14. октобар” у Гочкој улици, тако да ће ускоро оба објекта ове школе имати просторије за продужени боравак ученика.

Након обиласка радова, обишли су и просторије Месне заједнице „Кнежевац” која се налази поред школе. У овој месној заједници део просторија је прилагођен за потребе одржавања часова физичког васпитања за ученике школе у Кнежевцу. Осим сале, изграђене су свлачионице, реконструисани су мокри чворови, како би ученици имали све услове за бављење спортом. Реконструисана површина износи 250 квадратних метара.

У ОШ „14. октобар” у Кнежевцу су, осим изградње продуженог боравка, завршени и радови на изградњи преградних зидова по учионицама, завршена је санација степеништа, док је у претходном периоду саниран кров, уређен мокри чвор, комплетно су замењене електроинсталације, а реновиран је и спортски терен испред школе.

Како би се подигао ниво безбедности ученика, у школи је постављена заштитна ограда, а биће постављен и нови видео-надзор. По завршетку инсталације, видео-надзор ће бити увезан са Полицијском станицом Раковица, где ће полицијски службеници имати свакога часа увид у то шта се дешава у дворишту школе, а у случају потребе, моћи ће брзо да реагују. Градска општина Раковица је у сарадњи са Полицијском станицом Раковица 2018. године у рад пустила мониторинг центар који повезује видео-надзор свих раковичких школа са Полицијском станицом Раковица. Са полицијском станицом повезане су 162 камере високе резолуције, које се налазе у основним и средњим школама, захваљујући којима је безбедност ученика подигнута на највиши ниво.

У склопу текућег одржавања раковичких основних школа, које сопственим средствима финансира Општина Раковица, до сада су завршени радови у Основној школи „Ђура Јакшић”. У овој школи реконструисана је сала за физичко васпитање, замењени су врата и прозори, а завршени су и молерско-фарбарски радови.