Вести

ПОМОЋ ЗА ИЗБЕГЛА И ИНТЕРНО РАСЕЉЕНА ЛИЦА

Председник Градске општине Раковица Милош Симић данас је уручио једнократну новчану помоћ избеглим и интерно расељеним лицима која бораве на територији Раковице.
Новчану помоћ од по 15 хиљада динара за 25 породица обезбедили су Комесаријат за избеглице и миграције и Градска општина Раковица. Симић је сваком ко је добио помоћ пожелео срећу у овој години и додао да ће Општина Раковица наставити да помаже оне којима је помоћ најпотребнија.
Претходно је Општина Раковица обезбедила једнократну бесповратну помоћ у висини од 20 хиљада динара за куповину огрева које је добило 20 интерно расељених лица са Косова и Метохије.
Такође, у новембру је 14 интерно расељених породица са Косова и Метохије која живе на територији Раковице добило помоћ за куповину грађевинског материјала за завршетак започете градње или адаптацију неусловних стамбених објеката у којима живе са својим породицама. Средства су такође одобрена након јавног позива који је покренут у септембру прошле године, а вредност помоћи кретала се од 184 хиљаде до 550 хиљада динара по пријави.