Вести

Помоћ за грађане Обреновца

Општина Раковица у којој одговорност за вршење власти има СНС доставила је помоћ грађанима Обреновца који су смештени у хали „ФМП“ на Чукаричкој падини. Комби са храном и одећом за бебе, ћебадима и постељином, намирницама и средствима за хигијену, коју је Општина Раковица обезбедила заједно са грађанима Раковице достављен је најугроженијима.

„И поред великог броја евакуисаних Раковчана који се налази на нашој општини и које смо потпуно збринули, успели смо да сакупимо помоћ и за наше суграђане из Обреновца. Данас смо донели храну и одећу за бебе, намирнице, флаширану воду, постељину, средства за хигијену и друге ствари. Ово је само први контигент помоћи који ће доћи од Општине Раковица. И у наредним данима достављаћемо помоћ за евакуисане грађане Обреновца, али наставићемо да бринемо и о становницима Раковице“, рекао је председник Општине Раковица из редова напредњака Милосав Миличковић.

Председник Општине Раковица навео је да је Општина спремна да прими евакуисане грађане Обреновца уколико би за то евентуално буде било потребе. За пријем нових евакуисаних особа спремне су хала Слодес и хала Спортског центра "Раковица".

У хотелу „ДМБ“ тренутно се налази 119 евакуисаних лица за које је Општина Раковица за кратко време обезбедила смештај, храну, топлу гардеробу, ћебад и целодневно медицинску негу. У једном тренутку у хотелу је било више од 150 суграђана који су ту провели најмање једну ноћ.

Велики број суграђана, приватних фирми, привредника, јавних институција прикључио се претходних дана акцији сакупљања помоћи. Раковчани су претходних дана исказали велику солидарност са својим комшијама, али и са осталим угроженим грађанима.