Вести

Помоћ за Дом здравља "Раковица"

Градска општина Раковица у којој одговорност за вршење владти има СНС, Канцеларија за младе ГО Раковица и Дом здравља „Раковица“ организовали су хуманитарну акцију чији је циљ прикупљање помоћи за реконструкцију котларнице и просторија ове здравствене установе, које су оштећене у недавним поплавама.

Код Мекдоналдса на Видиковцу (ул. Кнеза Вишеслава 45) велики број деце имао је прилику да се фотографише са маскотама популарних цртаних јунака, док су родитељи добровољним прилозима подржали хуманитарну акцију. Осим фотографисања са маскотама, најмлађи су уживали и у друштву мађионичара и аниматора.

Акцији су присуствовали председник Градске општине Раковица из редова СНС, Владан Коцић, чланови Већа ГО Раковица и активисти Канцеларије за младе ГО Раковица који су  и организовали ово хуманитарно дружење са најмлађима. Запослене у Дому здравља „Раковица“ предводила је директорка Добрила Васић.

Костиме цртаних јунака обезбедио је „Маслачак арт“, док су акцију помогли и Агенција за анимацију и организовање забавних активности деце „Чигра“.

Ово је само прва хуманитарна акција коју Дом здравља „Раковица“ и Градска општина Раковица планирају да организују у наредном периоду, а које имају за циљ сакупљање средстава за решавање најхитнијих проблема у тој здравственој установи која годишње пружи око два милиона здравствених услуга суграђанима.

Дом здравља „Раковица“ је током мајских поплава претрпео велику штету. Две котларнице које заједно греју више од 3.500 квадратних метара просторија су ван функције од априла ове године, док су додатно оштећене у мајским поплавама.

Уколико се у најскорије време не оспособе, наредну зиму без грејања би могле да остану објекти дома здравља које се налазе у улици Краљице Јелене у бројевима 11 и 22. У тим објектима, између осталог, смештене су просторије педијатрије, дечије стоматологије, гинекологије, опште медицине, медицине рада, као и многа друга одељења у којима се свакодневно лечи велики број Раковчана.

Прелиминарне процене су да је за оспособљавање котларнице неопходно да се сакупи више од 15 милиона динара.

У мајским поплавама такође су страдале и просторије Дома здравља на Канаревом брду, тако да би се део сакупљеног новца користио и за њихову обнову.