Вести

Помоћ у чишћењу поплављених кућа

Омладинци Српске напредне странке у Раковици, потпомогнути старијим члановима, организовали су данас акцију у којој су помагали суграђанима да очисте своје куће након поплава.

Раковички напредњаци уредили су две куће у улици Александра Војиновића код породица које нису могле саме да очисте своје домове.

Уклоњене су ствари које су страдале у поплави, као и подови, тако да су све просторије припремљене за предстојећу дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију,

Породице су претходно тражиле помоћ у сређивању својих кућа које нису могли сами да уреде, тако да су се активисти СНС Раковица одмах одазвали позиву.

Претходно су активисти Канцеларија за младе ГО Раковица, у којој одговорност за управљање општином има СНС, уредили кућу 85-годишње баке која живи у улици Александра Војновића, као и просторије Црвеног крста Раковица које се налазе у улици Мишка Крањца 2, а које су такође биле поплављене.

Раковички напредњаци ће и наредних дана помагати, пре свега старијим и слабије покретним суграђанима да уреде своје домове након поплава.