Вести

Одржан спортски дан у Раковици

Општински одбор Српске напредне странке Раковица, у склопу кампање "Буди део тима" организовао је спортски дан у Скојевском насељу. Иницијатива је потекла од одборнице СНС у Скупштини ГО Раковица Александре Предојевић, а одржани су турнири у кошарци и шаху.

За кошаркашки турнир „три на три“ пријавило се 20 екипа, мечеви су одигравани по систему елиминације, а најбоља је била екипа Скојевског насеља, која је у финалу савладала Сунчани брег. Треће место заузела је екипа „Хавајка“.

Ревијални меч одиграли су и мешовита екипа Градкске општине Раковица састављена од мушких и женских чланова, против екипе жена.

За шаховски турнир пријавило се осам екипа, а најбоља је била екипа Скојевско насеље, друго место заузела је екипа Кошутњака, док је треће било Лабудово брдо.

Трофеје победничким екипама и у кошарци и у шаху уручили су секретар Општинског одбора СНС Раковица и председник Општине Раковица Владан Коцић, председница Месног одбора „Скојевско насеље“ Снежана Предојевић и одборница СНС у Скупштини ГО Раковица Александра Предојевић.

Осим спорта, раковички напредњаци су искористили леп дан да уклоне отпатке из парка и да офарбају шест нових клупица које су постављене.

Кампању Општинаког одбора СНС Раковица подржао је велики број грађана који су се окупили на теренима у Скојевском насељу, где су осим кошаркашког турнира, уживали у лепом времену и дружењу са активистима Српске напредне странке.

Кампања „Буди део тима“, покренута је пре три године, а до сада је организован велики број спортских такмичења и дружења које имају за циљ промоцију спорта и здравих стилова живота.