Вести

Одржан хуманитарни турнир "Срцем за Рипањ"

На теренима Основне школе „Вук Караџић“ у Рипњу одржан је хуманитарни фудбалски турнир под називом „Срцем за Рипањ“. Спортску манифестацију хуманитарног карактера организовале су београдске општине Раковица и Вождовац, а сав приход намењен је санацији штете коју је Рипањ претрпео након мајских поплава.

Турнир су подржали државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, народни посланици Скупштине Србије из редова СНС, на челу са шефом посланичке групе те партије Зораном Бабићем, као и чланови републичких и градских власти. На турниру су између осталих учествовали секретар у Секретаријату за спорт и омладину града Београда Славко Гак, члан Градског већа Драгомир Петронијевић, активисти Канцеларије за младе града Београда, као и директор Спортског центра „Вождовац“ Неђо Миловић.

Екипе својих општина на турниру су бодрили председник Општине Раковица Владан Коцић и његов колега са Општине Вождовац Александар Савић.

Апелу за учешће у хуманитарном турниру одазвала се и Противтерористичка јединица, на челу са командантом Гораном Драговићем, која се истакла у евакуацији становништва током мајских поплава.  

Велики број грађана Вождовца и Раковице, који се окупио у дворишту ОШ „Вук Караџић“, куповином мајице од 500 динара, подржао је хуманитарну акцију и уживао у два узбудљива меча.

Први меч играле су екипе са општина Вождовац и Раковица, а бољи је био тим вождовачке општине. У другом дуелу састале су се екипе  ПТЈ предвођене командантом јединце Гораном Драговићем и државним секретаром у МУП-у Милосавом Миличковићем и екипа састављена од градских функционера и народних посланика, на челу са шефом посланичке групе СНС Зораном Бабићем. Та утакмица завршена је нерешеним резултатом.

Након турнира, посетиоци су могли да уживају у богатом културно-уметничком програму.