Вести

Обука за предузетнике у Раковици

У Општини Раковици, где одговорност за вођење општине има Српска напредна странка, конкретним акцијама води се борба против незапослености најрањивијих категорија становништва.

У сарадњу са Националном службом за запошљавање, Општина Раковица је организовала дводневни тренинг под називом „Пут до успешног предузетника“. Обуку за предузетнике, чији је основни циљ био да мотивише ромску популацију у покретању сопственог бизниса, заједно су организовали Градска општина Раковица и Национална служба за запошљавање, у сарадњи са Удружењем Рома Раковице и Чукарице.

Дводневну обуку држали су лиценцирани предавачи Националне службе за запошљавање, а настава је била предвиђена за 15 полазника старости од 20 до 40 година, који су свршени средњошколци.

Полазници су у два дана учили како се израђује бизнис план, како се анализира тржиште и конкуренције, који су могући видови државног финансирања, као и остале битне ствари које су неопходне код оснивања фирме, али и које су најчешће грешке које предузетници праве.

На крају обуке полазницима обуке полазници су добили сертификате на основу којих ће моћи да аплицирају за финансијска средства која расписује Национална служба за запошљавање, али и друге државне институције.

Слична обука за младе од 20 до 25 година одржана је и у новембру прошле године када је 20 полазника добило сертификате.