Вести

Обука за младе предузетнике у Раковици

Од када је прошле године Српска напредна странка преузела одговорност за вршење власти у Општини Раковица, борба против незапослености постављена је за највиши приоритет. 

Последња у низу акција коју је преузела Општина Раковица по том питању је организовање обуке за младе који желе да покрену сопствени посао. У сарадњи са Националном службом за запошљавање, Општина Раковица је организовала дводневну обуку „Пут до успешног предузетника“.

„Као локална самоуправа, Општина Раковица је желела да покрене младе и креативне људе, са добрим идејама, да храбро уплове у предузетничке воде. Младима желимо да ставимо до знања да не морају да чекају да нађу посао, већ да могу да покрену сопствени бизнис и да сами постану послодавци“, рекао је председник Градске општине Раковица из редова напредњака Милосав Миличковић.

Дводневну обуку држали су лиценцирани предавачи Националне службе за запошљавање, а изабрано је 20 полазника старости од 20 до 25 година, који су свршени средњошколци или студенти са пребивалиштем на општини Раковица. Полазници су у два дана учили како се израђује бизнис план, како се анализира тржиште и конкуренција, који су могући видови државног финансирања, као и остале битне ствари које су неопходне код оснивања фирме, али и које су најчешће грешке које млади предузетници праве.

Заменик директора Националне службе за запошљавање, филијала Београд, Стевица Станков похвалио је напоре Општине Раковица да конкретним акцијама помогне незапосленим лицима.

„Ова обука је важна јер ће након ње полазници сами проценити да ли су спремни да покрену сопствени бизнис. Уверени смо да ће се успешна сарадња са Општином Раковица наставити и у наредном периоду јер имамо још много пројеката које би заједнички могли да спроведемо“, рекао је Станков.

На крају обуке полазници су добили сертификат на основу којег ће моћи да аплицирају за бесплатна финансијска средства која расписује Национална служба за запошљавање, али и остале државне институције.