Вести

ОБНОВЉЕНЕ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У РАКОВИЦИ


Како би унапредио рад општинске управе, Милосав Миличковић председник општине Раковица из редова СНС покренуо је акцију обнове месних заједница како би постале право место на којем грађани могу да остваре своја права јер је то заправо смисао суштинске децентрализације – приближити општинску управу њеним грађанима.

Да је општина у служби грађана најозбиљније су схватили у Градској општини Раковица која је од почетка ове године реновирала пет од укупно 18 месних заједница на својој територији.

Од почетка године Градска општина Раковица је реконструисала објекте у којима се налазе месне заједнице Ресник, Железничка станица, Петлово брдо, Кијево и Лабудово брдо у чију је обнову уложила више од седам милиона динара.

„Месне заједнице су прво место на којем се грађани сусрећу, не само са општином, већ уопште са државном управом. Децентрализација има смисла само ако власт приближимо грађанима, а месне заједнице у томе имају веома битну улогу. Нама је због тога стало да оне код становника уливају сигурност да, када грађани дођу, не осете одбојност. Месне заједнице су и огледало општине зато нам је стало да оне буду уређене“, рекао је председник Градске општине Раковица Милосав Миличковић.

Он је додао да се претходних 40 година није улагало у  просторије месних заједница и да су оне временом толико оронуле да су постале право ругло општине.

„Срамота је за општину да допусти да месне заједнице толико пропадну. И поред тешке материјалне ситуације и мањег буџета у односу на прошлу годину, одлучили смо да ипак кренемо у решавање овог проблема и започнемо реконструкцију већег броја објеката месних заједница у току ове године”, рекао је Миличковић.

Занимљиво је да је Општина Раковица посебно адаптирала део Месне заједнице „Ресник“ који ће бити предат на коришћење Полицијској станици Раковица која ће на том месту отворити своју испоставу, чиме ће бити испуњено једно од СНС обећања грађанима Ресника да у насељу имају стално полицијско присуство. Осим повећане безбедности, у полицијској испостави грађани Ресника и околних насеља моћи ће да подижу личне карте, пасоше, возачке и саобраћајне дозволе и остала документа која се издају у полицијским станицама.