Вести

Обилазак Ресника

Председник Општине Раковица Милосав Миличковић из редова СНС обишао је грађане насеља Патин мајдан у Реснику који су најтеже погођени поплавама. Грађанима је подељена храна, пакети са хигијеном и флаширана вода, док су породицама са бебом донесене и пелене.

У разговору са грађанима председник Општине Раковица упознао се са размерама штете коју су претрпели.

„Грађани овог, али и многих других делова Раковице претрпели су доста штете, али најважније је да су избегнуте људске жртве. Најугроженије смо евакуисали и они су збринути у хотелу 'ДМБ', где су обезбеђени оброци, лекови, медицинска нега и све друго што је потребно. Храну, средства за хигијену и флаширану воду односили смо и људима који су били одсечени због поплава и осталим суграђанима који су нам се обратили за помоћ. Општина Раковица је већ оформила и тимове који ће наредних дана помагати суграђанима да очисте своје стамбене просторије“, рекао је председник Општине Раковица Милосав Миличковић.

Посебни тимови састојаће се од запослених у Општини Раковица и волонтера. Они ће наредних дана обилазити најугроженије делове општине који су највише погођени поплавама и евидентирати где је све потребна помоћ. Након тога они ће помагати суграђанима да среде станове, куће, подруме и спреме их за предстојећу дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију.

Општина Раковица је спремна да наредних дана, у случају потребе, прими и станивнике Обреновца који су евакуисани. Комби са храном, одећом, флашираном водом, храном за бебе и пакетима за хигијену Општина Раковица данас је већ допремила евакуисаним грађанима Обреновца који су смештени у хали „ФМП“ на Чукаричкој падини.

Штаб за ванредне ситуације Општине Раковица, све време је на терну и спреман је да реагује у случају потребе.