Вести

Обилазак најугроженијих

Председник општине Раковица Милосав Миличковић из редова СНС посетио је хотел „ДМБ“ у коме је смештено 117 особа које су евакуисане током јучерашњег дана. Председник Општине Раковица донео је пелене за бебе, а грађанима је делио топле оброке.

„Јуче смо успели да обезбедимо смештај у хотелу за најугроженије суграђане. Најважније да и поред великих проблема није било жртава. За све које смо евакуисали брзо смо нашли смештај и обезбедили довољне количине хране, воде, лекова, ћебади, док је обезбеђено и целодневно присуство лекарских екипа. Чланови Штаба за ванредне ситуације, комунални инспектори Општине Раковица као и запослени у нашој Општини су и данас цео дан на терену и тако ће бити док се ситуација не врати у нормалу“, рекао је председник Општине Раковица Милосав Миличковић.

Председник Ошштине Раковица, заједно са запосленима у Општини, претходно је однео флаширану воду за становнике улице Раковички пут који нису могли из својих кућа да изађу због воде.

Током прошлог дана који је био најкритичнији, за кратко време, Општина Раковица је успела да обезбеди пакете суве хране за све грађане који су смештени у хотелу.  Обезбеђено је више од 150 килограма хлеба, кифли и осталих пецива, 100 литара млека, веће количине воде, туњевине и остале дуотрајне хране. 

Уточиште у хотелу пружено је и трудницама и мајкама са малом децом, па је Општина Раковица, захваљујући сарадњи са Апотекарском установом „Београд“, осим неопходних лекова, обезбедила и десет флаша апсепсола, три флаше парацетамола за бебе, 50 комада рукавица и 50 маски.

Велики број фирми, приватника јавних институција и суграђана одазвао се апелу за помоћ најугроженијима. У Општину Раковица сваког часа стиже храна, вода и лекови који се упућују људима који су смештени у хотелу „ДМБ“, као и породицама које су одсечене због воде.

Топле оброке за породице које тренутно бораве у хотелу обезбедила је Предшколска установа „Раковица“.Средња занатска школа укључила се у акцију помоћи и обезбедила је веће количине воде, средстава за хигијену и одеће. Велики број грађана јавио се за помоћ коју је достављао у Општину Раковица или је носио директно у хотел „ДМБ“.

И ове ноћи чланови Штаба за ванредне ситуације у Раковици, као и запослени у Општини биће на терену, обилазиће најугроженије локације и правовремено ће упозоравати надлежне да реагују.