Вести

НОВОГОДИШЊИ ПОКЛОНИ ЗА ДЕЦУ ИЗ ДНЕВНОГ ЦЕНТРА У БОРСКОЈ УЛИЦИ

Поводом новогодишњих и божићних празника настављена је традиција даривања деце која похађају Дневни центар за боравак деце и омладине са сметњама у развоју у Борској улици. Малишане су данас посетили градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и директорка Јавног предузећа „Пословни центар Раковица“ Душица Стојковић.
Они су поклонили штићеницима боравка адекватне поклоне обезбеђене личним средствима, који ће им помоћи у настави и игри током читаве године. Поклони су набављени након консултација са руководиоцем Центра Мирјаном Билбијом која је навела који су то реквизити потребни за образовање и развој деце која похађају ову установу. Због прописаних епидемиолошких мера поклоне су испред улаза у Центар примили запослени у овој установи.
Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић се захвалила Градској општини Раковица што брине о корисницима ове установе.
„Желим да се захвалим руководству Општине Раковица што традиционално полаже пажњу и води рачуна о свима онима којима је помоћ најпотребнија. Ово је лепо време у години, време празника, време даривања и овде смо заједно како бисмо примили поклоне од Градске општине Раковица. У питању су поклони за кориснике Центра, деци са сметњама у развоју, која живе на територији Општине Раковица. Велико хвала Општини Раковица што увек брине о нашим корисницима“, рекла је Станисављевићева.
Директорка ЈП „Пословни центар Раковица“ Душица Стојковић је подсетила да је одлична сарадња са Центром успостављена пре више од осам година када је председник Општине Раковица био Милосав Миличковић.
„Ове године наставили смо традицију даривања деце која похађају Дневни боравак у Борској улици. Новогодишњи поклони које смо обезбедили су скромни али су од срца и верујем да ће деца уживати у њима. Ово је прави пример како добром сарадњом Града, локалне самоуправе и установе, могу да се постигну добри резултати и да се ураде лепе ствари за ову децу. Сарадња локалне самоуправе и Центра у Борској улици траје више од осам година, а започео је тадашњи председник Општине Раковица Милосав Миличковић, који је и сада учествовао у набавци поклона. Осим што редовно дарујемо децу, више пута до сада Општина Раковица је помогла Центар опремањем просторија, набавком неопходне опреме, одржавањем прилаза објекту и на многе друге начине. Милосав Миличковић је лично обезбедио донацију намештаја за овај Центар. Имајући у виду да се сваке године повећава број корисника, важно је да сви заједно, Град Београд и Општина Раковица, изађемо у сусрет и задовољимо потребе малишана и запослених у овој установи“, рекла је Душица Стојковић.
Она је у своје име и у име државног секретара Милосава Миличковића, пожелела деци, њиховим родитељима и запосленима у Центру пуно здравља и среће у овој години.
Дневни боравак у Борској улици са радом је почео пре десет година. Укупне је површине 173 квадратних метара и располаже са два боравка, радионицом за радно-окупациону терапију, салом за физичко, сензорном собом, трпезаријом, амбулантом, приручном кухињом и пратећим просторијама. Боравак је опремљен и неопходним намештајем и може да задовољи потребе до максимално 25 корисника.
По структури Боравак збрињава и пружа услуге из области социјалне заштите особама са лаком, умереном и тешком менталном ометеношћу као и особама са вишеструком ометеношћу. У дневни боравак се примају деца и омладина старости преко десет година.