Вести

Нови паркић и терен у Раковици

На територији општине Раковица никли су нови паркић и спортски терен. У наставку акције „Паркићи за све“ уређена је зелена површина у улици Усек у насељу Кијево, где је изграђен спортски терен и паркић за децу. Општина Раковица, где одговорност за вршење власти има СНС, заједно са грађанима улице Усек, обезбедила је малишанима нову зелену оазу.  Пред великим бројем деце и родитеља терен је свечано отворио председник Општине Раковица из редова напредњака Милосав Миличковић.

 „Општина Раковица пуном паром је наставила акцију „Паркићи за све“. Данас смо, заједно са становницима  насеља улице Усек у насељу Кијево, завршили изградњу паркића и спортског терена. Ово насеље је годинама било запуштено. Прошлог месеца први пут је промењен асфалт након више од две деценије. Након тога смо одлучили да направимо нешто и за малишане у овом делу Раковице. Заједно са грађанима овог насеља уредили смо део општинске земље и претворили га у малу оазу за децу“, рекао је Миличковић. Он је позвао грађане Усека да чувају и одржавају новоизграђени терен и паркић.

На терену димензија 16 пута десет метара постављен је терен за кош и голови за мали фудбал. Поред терена постављено је осветљење, тако да ће моћи да се користи и у вечерњим часовима. Паркић који је изграђен поред терена добио је клупице, клацкалице, љуљашке, вртешку и тобоган. На тло је посута мекана малч подлога која служи за безбедну игру деце.

Једна од становника улице Усек, Верица, мајка двогодишње Анђеле, захвалила се Општини Раковица на помоћи.

„У овом насељу није постојало место где би деца могла да се играју. Увек су се играла испред нечије куће и то је многим сметало. Сада коначно имају свој кутак где могу да се забављају. Све су ово добра деца и заслужила су место за игру. Хвала Општини Раковица што нам је помогла да им то обезбедимо“, рекла је Верица.

Општина Раковица је у оквиру акције „Паркићи за све“, у последњих годину и по дана уредила је и изградила више од 40 паркића, игралишта, спортских терена и других зелених површина у општини.