Вести

Нове брезе у Раковици

Свакодневним еколошким акцијама Општина Раковица оправдава надимак „зелена оаза Београда“. У сарадњи са ЈКП „Зеленило Београд“, Општина Раковица посадила је 25 садница брезе у Скојевском насељу. Брезе су посађене на зеленој површини у уливи Луке Војводића код броја 17.

„Сарадњом Захваљујући иницијативи Општине Раковица, наше комшије из Скојевског насеља добиле су 25 нових садница брезе. На овој оплемењеној зеленој површини сада ће са задовољством моћи да уживају наши старији и млађи суграђани. Циљ нам је да свако насеље у Раковици добије свој зелени кутак. Овом акцијом желели смо да утичемо и на побољшање животне средине, повећање еколошке свести наших грађана, док се Раковица све више препознаје као зелена оаза Београда“, рекао је председник Градске општине Раковица из редова СНС Милосав Миличковић.

Општина Раковица је у оквиру акције „Паркићи за све“ до сада већ уредила више од 30 паркова, игралишта и других зелених површина, док је прошле године наша општина покренула и акцију „Посади дрво за лепши комшилук“ у оквиру које је, заједно са малишанима из вртића, постављала нове саднице на више локација у Раковици.

Значајан део Општине Раковица чине шуме и паркови. Са 244 хектара под шумом и 180 хектара под јавним зеленим површинама Раковица је једна од „најзеленијих“ београдских општина.