Вести

НОВА ПЕШАЧКА СТАЗА НА ВИДИКОВЦУ

Општина Раковица, у којој одговорност за вршење власти има СНС, услишила је апеле великог броја грађана који су потписали петицију великог броја грађана који су тражили да се изгради стаза која повезује станицу јавног градског превоза у улици Патријарха Јоаникија са станицом приградског превоза (Ласте) која се налази на Ибарској магистрали. На том месту постојао је земљани пут који је био небезбедан за кретање, а који је свакодневно користио велики број људи.

Саза је бетонирана, читавом дужином постављени су рукохвати и направљене су рампе, захваљујући којима је олакшано кретање мајкама са децом и особама са инвалидитетом. Направљен је и један крак стазе који излази на оближњи паркинг. 

У претходном периоду Општина Раковица, на захтев грађана, сопственим средствима реконструисала стазу у близини Основне школе „Ђура Јакшић“. У улици Видиковачки венац на Видиковцу и у улици Луке Војводића у Скојеваком насељу реконструисано је више стаза, рукохвата и прилаза зградама, док су у улици Нићифора Нинковића на Петловом брду реконструисане две пешачке стазе.

Пре нове године, Општина Раковица је реконструисала пешачке стазе, степениште и рукохвате на осам локација.

Реконструисано степениште које повезује улице Пере Велимировића и Матије Гупца, као и степениште које повезује улице Матије Гупца и Српских ударних бригада. Обновљена је пешачка стаза у 11.крајишке дивизије на Лабудовом брду, док су у улици Божидара Тимотијевића у Скојевском насељу постављени рукохвати. 

Такође је реконструисано степениште које повезује улице Милана Бартоша и Едварда Грига код дома здравља у Реснику, док су реконструисана степеништа у улици Славка Родића и у улици Хајдук Вељково сокаче, као и степениште које повезује Врбничку и Рибарчеву улицу.