Вести

Настављено асфалтирање улица у Раковици

У Општини Раковица где одговорност за вршење власти има Српска напредна странка, настављено је асфалтирање улица. Председник Општине Раковица Милосав Миличковић из редова СНС обишао је радове које ЈКП „Београд пут“ спроводи у улицама Реснички пут и Усек у Раковици.

Радови у улици Реснички пут, где се асфалтира више од 500 метара пута, приводе се крају. Улица се састоји од три крака и никада раније није имала асфалт. На инсистирање Општине Раковица, ЈКП „Београд пут“ је уврстио ову улицу у свој план радова.

Уколико временски услови дозволе, станивници Ресничког пута, до краја недеље први пут ће добити асфалтирану улицу. Предвиђено је да се на улици, након завршетка радова, поставе и „лежећи полицајци“.

Улица Усек у насељу Кијево након више од 20 година коначно ће добити нови асфалт. И у овој улици радови се приводе крају и уколико временски услови дозволе, до краја недеље радови ће бити готови. Предвиђено је да се новим асфалтом покрије 300 метара улице,  ширине шест метара.

Као и када је у питању Реснички пут, и улица Усек се нашла на програму ЈКП „Београд пут“ за ову годину, након што је Општина Раковица Секретаријату за саобраћај упутила списак приоритета међу којима су се нашле наведене улице.

У току прошле године Општина Раковица је сопственим средствима финансирала асфалтирање насеља Сунчани брег, где никада раније није постојао асфалт. Такође, Општина Раковица је финансирала и обнову улице Љубише Јеленковића у  Реснику која је асфалт добила први пут након 42 године.

На основу списка приоритета који је Општина Раковица доставила Секретаријату за саобраћај, у току прошле године на територији Раковице асфалтирано је више од 20 улица.