Вести

Наставак обиласка најугроженијих делова Раковице

Председник Општине Раковица Милосав Миличковић наставио је да обилази локације у Раковици које су највише погођене поплавама. Посећене су породице које живе у улици Патријарха Димитрија и насељима Љубиша Јеленковић, Патин мајдан и Усек.

Том приликом председник Општине Раковица обишао је и грађане који живе на другој обали реке Топчидерке који се налазе у Општини Вождовац.

„Ова катастрофа не зна за границу међу општинама, сви људи подједнако страдају. Наше комшије са Вождовца исто су претрпели штету као и Раковчани. Ових дана смо сведоци да само сложно можемо да изађемо на крај и са највећим искушењима. Поновићу, најважније је да овде није било жртава, људи су већ почели да санирају штету, ми ћемо помоћи колико будемо могли“, рекао је председник Општине Раковица Милосав Миличковић.

Приликом обиласка породица председник Општине Раковица уручивао је пакете са намирницама, хигијенским средствима, флаширану воду, док су породицама са бебом достављене пелене и храна за бебе.

У разговору са суграђанима председник Општине Раковица се упознао са размерама катастрофе, као и предлозима да шта је потребно учинити да би се што пре отклониле последице штете.

Дан раније председник Општине Раковица такође је обишао грађане насеља Патин Мајдан и уручио им пакете са храном, хигијенским средствима и водом.

Општина Раковица је припремила и посебне тимове који се састоје од запослених у Општини и волонтера. Они ће наредних дана обилазити најугроженије делове општине и на захтев суграђана помагаће им да уреде станове, куће подруме и друге просторије и спреме их за предстојећу дезинфекцију и дератизацију.

Штаб за ванредне ситуације Општине Раковица, све време је на терну и спреман је да реагује у случају потребе.