Вести

Напредњацима нови мандат у Раковици

На конститутивној седеници Скупштине одржаној 21. јуна 2016. године, изабрано је ново руководство Градске општине Раковица. У наредном четворогодишњем мандату Општином Раковица ће руководити Српска напредна странка, заједно са коалиционим партнерима СПС-ЈС, које заједно имају 30 од 50 одборника. Седници је присуствовало свих 50 одборника колико броји Скупштина ГО Раковица, којима су најпре верификовани мандати.

Владан Коцић из СНС је са 30 гласова изабран за председника Градске општине Раковица. Коцић је дипломирани инжењер геологије за хидрогеологију. По дипломирању бавио се научно-истраживачким радом на матичном факултету, а од 2000. године радио је у Републичком хидрометеоролошком заводу Србије. У јуну 2014. изабран је за председника Градске општине Раковица.

За заменика председника Градске општине Раковица, на предлог Владана Коцића, већином гласова, изабран је Душан Ђаковић из СПС-а, као и девет чланова општинског Већа. За чланове Већа изабрани су: Снежана Предојевић, Томислав Пантелић, Небојша Ивановић, Новица Барјактаровић, Дарко Игњатовић, Ненад Миленковић, Филип Марјановић, Радомир Богдановић и Зоран Миленковић.

За председника Скупштине ГО Раковица, претходно је изабран Цвијетин Ђукановић (СНС), а за заменика председника Скупштине Ксенија Миланковић (СПС), за секретара Скупштине постављена Мирјана Марковић (СНС), док је за заменика секретара изабран Славољуб Радојковић (СНС).

На седници су такође изабране мандатна и административна комисија Скупштине ГО Раковица.

У Скупштини ГО Раковица у наредном периоду седеће одборници са изборних листа: „Александар Вучић-Србија побеђује“, „Демократе заједно (Демократска странка-Бојан Пајтић, СДС Борис Тадић, ЛДП, Левица Србије“, „Доста је било-Саша Радуловић“, „Ивица Дачић-Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија“, „Др Војислав Шешељ-Српска радикална странка“ и „Двери-Демократска странка Србије“.