Вести

Напредњаци асфалтирају Сунчани брег

Раковички напредњаци наставили су да асфалтирају улице у насељу Сунчани брег. На захтев великог броја грађана, Општински одбор СНС Раковица обезбедио је већу количину рециклираног асфалта који ће бити постављен у десетак попречних кракова главне улице у насељу. Укупно ће се асфалтирати више од два километара пута.

Осим асфалта раковички напредњаци обезбедили су механизацију и машине, тако да ће постављени асфалт задовољити све прописане стандарде.

Насеље Сунчани брег, од свог оснивања пре 15 година није имало асфалтиран пут. Проблем је био изражен посебно током кишних дана када су се улице претварале у блатишта.

Прво је Општина Раковица, у којој одговорност за управљање има СНС, асфалтирала скоро километар и по главног пута, што је био први асфалт у овом насељу. Радови су почели крајем 2012. године, трајали су недељу дана, а становници Суначаног брега нови асфалт добили су пре нове године.

Прошлог лета за ово насеље ОО СНС Раковица обезбедио је и 50 кубних метара камена туцаника који су раковички напредњаци посули на више локација у насељу. Помоћ насељу Сунчани брег наставиће се и у наредном периоду.