Вести

Летње акције у Раковици

Лето је било време годишњих одмора, али у Градској општини Раковица, коју води Српска напредна странка није било предаха. Током летњих месеци у овој градској општини, на задовољство многих грађана, завршена су два велика инфраструктурна пројекта.

Улица Љубиша Јеленковић у Реснику добила је нови асфалт након више од четири деценије. Последњи пут та улица је асфалтирана далеке 1972. године, а грађани тог насеља деценијама су се обраћали надлежним институцијама за помоћ.

Градска општина Раковица једина је имала слуха за захтеве грађана тог дела Ресника. Општина је финансирала асфалтирање улице и њених кракова у коју је уложено више од пет милиона динара. Радови су готови за мање од 20 дана, тако да грађани улице Љубиша Јеленковић, али и околних улица, коначно имају нормалан пут.

У августу Градска општина Раковица изградила је спортско игралиште у насељу Стражевица. У том раковичком насељу живи више од 70 малишана који нису имали место за безбедну игру. На ту чињеницу председнику Грасксе општине Раковица Милосаву Миличковићу, пажњу је скренуо 13-годишњи Филип Чингелић, који је тражио место за игру за његове другаре и њега.

За изградњу спортског игралишта Градска општина Раковица издвојила је више од два милиона динара, а радови су били готови за две недеље.  Изграђен је терен, постављени су голови и кошеви, док су око игралишта постављене клупе, и парковски мобилијар. Недавно је постављена и расвета тако да ће малишани овог дела моћи и ноћу да се безбедно играју.

У сусрету новој школској години председник Градске општине Раковица Милосав Миличковић иницирао је покретање конкурса „Фонд за развој младих талената Раковице“. Конкурсом је предвиђено да десет најбољих ученика основних школа Раковице добије стипендију од 10.000 динара месечно која би се исплаћивала у школској 2013/14. години, што значи да би сваки добитник стипендије укупно добио 90.000 динара.

Право на пријаву имали су одлични ученици од петог до осмог разреда основних школа Раковице који имају пребивалиште на територији општине који су у претходној школској години освијили награде на општинским, градском, државним или међународним такимчењима.

“Циљ конкурса је да се награде најбољи ученици и да се мотивишу да са добрим и вредним радом наставе и у наредном периоду. На овај начин Општина Раковица је желела  да докаже да се вредан рад исплати и да практичним акцијама спречи „одлив мозгова“ – изјавиојепредседникГрадскеопштинеРаковица, МилосавМиличковић.