Вести

Кошаркашки турнир за малог Вука

Општински одбор СНС Раковица организовао је хуманитарни кошаркашки турнир под називом „Мали Вук, велики борац“. Све пријављене екипе за учешће на турниру платиле су по 1.000 динара. а сав приход је ишао за лечење петогодишњег Вука Лојковића који болује од церебралне парализе.

На кошаркашким теренима „Авала град“ у Јелезовачкој улици у Реснику окупило се 18 екипа које су „три на три“ играле мечеве у трајању од десет минута.

На крају је тријумфовала екипа Месног одбора „Кошутњак“, друго место припало је екипи Месног одбора „Скојевска 1“, док је треће место освојила екипа Месног одбора „Железничка сраница“. Победничким тимовима уручени су пехари и медаље, док су сви учесници добили захвалнице. Пехаре и одличја победницима уручио је председник Градске општине Раковица и секретар ОО СНС Раковица Владан Коцић.

Три првопласиране екипе освојене пехаре поклонили су малом Вуку, коме је и намењен сав прихоф са турнира.

Петогодишњи Вук Лојковић болује од церебралне парализе. Његово лечење је почело када је имао шест месеци, али резултати су били минимални. Нова шанса је третман матичним ћелијама у Бечу где би, уз неколико третмана, Вук могао да проговори, прохода, док би било шансе и да му се побољша вид.

Само један третман кошта 10.200 евра, док би након сваког требало да се појачају већ постојеће терапије (јахање, пливање, музикотерапија, физикална терапија, логопедске терапије), које су такође веома скупе.

Раковички напредњаци су до сада организовали низ акција за помоћ малом Вуку. Недавно је у Центру за културу и образовање „Раковица“ организован концерт народне музике, где је сав приход уплаћен за лечење овог храброг малишана

Општински одбор СНС Раковица наставиће и у наредном периоду да организује акције које имају хуманитарни карактер.