Вести

Још једно испуњено обећање

Раковички напредњаци испунили су још једно обећање дато грађанима. Од среде 26. фебруара линија градског превоза 42 делимично је променила трасу, док је укључено још једно возило, што су захтевали грађани Петловог брда и околних насеља.

Промене на линији 42 резултат су плод одличне сарадње и координације Општине Раковица у којој одговорност за вршење власти има СНС, града Београда и јавно-комуналних предузећа.

Управо су председник Општине Раковиица Милосав Миличковић, градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и представници ГСП-а имали част да се возе аутобусом на линији 42 од окретнице на Петловом брду до Градске општине Раковица.

„Познато је да је линија 42 једна од дужих градских линија и да је посебном оптерећена у време шпица. Велики број грађана је упућивао захтеве Општини Раковица да поласци аутобуса ове линије буду учесталији, као и захтев да се траса делимично измени. Драго ми је што су ови захтеви нашли на разумевање Градског секретаријата за саобраћај и људи у ГСП-у, који су нам изашли у сусрет и укључили још једно возило у ову линију. Ово је пример добре сарадње локалне самоуправе, градских власти и јавно-комуналних предузећа из које су највише профитирали сами грађани, „ рекао је председник Општине Раковица изи редова напредњака Милосав Миличковић.

Градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић је имао прилике да се на лицу места увери у позитивне промене до којих су промене на линији 42 довеле.

„Секретаријат је реаговао на захтеве грађана Раковице и на овој линији ће од сада радним данима саобраћати девет возила у интервалу од 12 минута, чиме ће се умногоме побољшати превоз путника на овој линији“, рекао је Рафаиловић.

Делимично је измењена траса линије 42 из правца Славије ка Петловом брду. Уместо улицама: 17. октобра - Опленачка - Милорада Драшковића – Петлово брдо, одређује се нова траса линије ЈГП-а бр 42 у наведеном смеру кретања: 17. октобра - Димитрија Вученова - Расинска - Милорада Драшковића – Петлово брдо.

Успостављају се стајалишта ЈГП-а на новом делу трасе линије бр. 42, у смеру ка терминусу „Петово брдо“, ОШ „Владимир Роловић“ и Расинска  у ул. Расинска. Укидају се стајалишта за линију ЈГП-а бр. 42 на делу трасе који је промењен.

Meња се број возила који саобраћа на линији радним даном, тако што се у рад укључује још једно возило ГСП-а целодневно.  Број возила суботом и недељом се не мења.