Вести

Јесење уређење језера у Реснику

Зелене површине око језера чистио је велики број раковичких напредњака, заједно са грађанима овог дела Раковице.

Са зелених површина и обала језера укоњени су отпаци које су несавесни грађани бацали. Раскрчено је шибље, чиме је олакшан приступ језеру пецарошима и љубитељима природе, док је трава покошена и на површинама даље од језера.

Захваљујући раковичким напредњацима језеро је поново постао „зелени бисер Раковице“.
Током акције чишћења језера, пронађена је и кутија са четири напуштене мале маце. Захваљујући хуманости раковичких напредњака све мале маце су у кратком року удомљене, чиме су добиле шансу за нови живот.

Последњи пут велика акција чишћења језера у Реснику организована је крајем марта ове године, кад је зелене површине око језера такође чистило око 400 раковичких напредњака и грађана. Језеро је у тој пролећној акцији уређено и спремно за лето.

План је да се на језеро у Реснику доведу инвеститори који би изградили спортско-рекреативни комплекс, чиме би ова локација постала атрактивнија за туристе и посетиоце. При крају је израда Плана детаљне регулације, важног докуманта након без којег је немогуће било шта учинити. Тек након тога могуће је да се простор око језера приведе намени.

У међувремену раковички напредњаци низом акција одржавају зелене површине око језера чистим, подижући свест о важности очувања животне средине.