Вести

ИСПУЊЕНО ЈОШ ЈЕДНО ОБЕЋАЊЕ ДАТО ГРАЂАНИМА

Промењена траса аутобуске линије 506 на задовољство грађана Ресника! Аутобуска линија сада иде од почетне станице у ул. Едварда Грига, улицом Аћима Медовића, Брестовачком, Делови, где улази у улицу Александра Војиновића и наставља даље истом трасом до Патин Мајдана. Измењеном трасом линије данас су се заједно са путницима возили члан Председништва СНС и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, члан Главног одбора и председник ГО Раковица Владан Коцић, одборница СНС у Скупштини града Београда Марјана Красић и секретар Секреаријата за јавни превоз Јовица Васиљевић.

Линија 506 измењена је на молбу Градске општине Раковица којој је велики број грађана улица Брестовачке, Делови и околних улица, упутиo захтев да линија градског превоза прође кроз тај део Раковице који претходно није био обухваћен постојећим линијама ГСП-а.

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, који је подржао промене на линији 506 нагласио је да је изменом трасе одржано обећање дато грађанима овог дела Ресника.

„Изменама на траси линије 506 успели смо да омогућимо грађанима овог дела Ресника да се лакше повежу са најфреквентнијим тачкама у овом насељу. Грађани лакше могу да дођу до вртића, дома здравља, школе, пијаце и других линија градског превоза и Беовоза које Ресник повезују са остатком Раковице и Београда. Посебно је битно што мини-бус који саобраћа на линији 506 пролази уским улицама, а да се не доводи у питање безбедност у саобраћају. Исто тако када је линија 506 први пут била пуштена, претходно је морао да се прошири део улице Александра Војиновића како би се стекли услови прописани закономо. Све то говори да је за нас веома битна и безбедност свих учесника саобраћаја“, рекао је Миличковић.