Вести

Инфраструктурни радови у мају 2016.

На захтев грађана, Општина Раковица сопственим средствима реконструисала је пешачке стазе, степеништа, гелендере и прилазе зградама на више локација. На Канаревом брду изграђена је нова пешачка стаза дужине око 200 метара. У Скојевском насељу на више локација реконструисане су оронуле пешачке стазе и степеништа, док су постављени и нови рукохвати. На Видиковцу реконструисани су прилази зградама у улици Видиковачки венац од броја 2 до 14. Две пешачке стазе реконструисане су и на Петловом брду у улици Нићифора Нинковића код бројева 58 и 41.

Током маја, на захтев грађана асфалтирана је улица Пилота Михаила Петровића од броја 77 до 81, у дужини од 170 метара. Радове сопственим средствима финансирала Градска општина Раковица. Асфалтирана површина спада у некатегорисани пут који је први пут прекривен асфалтом.

Завршено је и асфалтирање улице 2. септембар, чиме је Општина Раковица изашла у сусрет молбама становника ромског насеља кроз које пролази ова улица. Нови асфалт постављен је и у улици Миљаковачке стазе, док је у насељу Миљаковац 3 у току изградња тротоара који води до окретнице аутобуса 48.

Осим тога, Општина Раковица сопственим средствима финансирала и изградњу паркинга у Кнежевачкој улици.