Вести

Други обећавају ми градимо-Постављен камен темељац за изградњу ДЗ

Градоначелник Београда Синиша Мали и председник општине Раковица Владан Коцић, у присуству министра унутрашњих послова Небојше Стефановића. положили су камен темељац за изградњу Дома здравља на Лабудовом брду, који би требало да буде изграђен у наредних 12 месеци.

Нова здравствена установа замениће неусловне просторије Дома здравља који се сада налази у подземном атомском склоништу.
Мали је рекао је да ће нови Дом здравља бити један од најсавременијих у Београду, са свим потребним услугама.

Он је додао да је обећање о изградњи Дома здравља дато прошле године те да је поносан јер су надлежни поново показали да држе дата обећања и да се разликују од претходних градксих власти.

"Поносан сам и на грађане који су се окупили, који су имали стрпљења да чекају више од четири деценије и живе са домом здравља који је био привремено решење", рекао је Мали.

Он је додао да се надлежни труде да приближе примарну здравствену заштиту грађанима и да се од те политике неће одустати, најављујући скори завршетак и отварање амбуланте у Јајинцима и у насељу Степа Степановић, док је у току изградња оне у Малом Мокром Лугу.

Уз захвалност министру Стефановићу што се одазвао позиву, Мали је рекао да све што град ради, ради са владом, јер само јединствено општине, град и република могу да мењају ствари и чине Београд и Србију бољим и лепшим местом за живот.
Стефановић је рекао да ће нови Дом здравља олакшати живот грађанима Лабудовог брда, и затражио од извођача да испоштују рок од 12 месеци за завршетак радова.

"Град је испоштовао све што је покренуо и због тога сви можемо да будемо задовољни", рекао је Стефановић и подсетио да је премијер Александар Вучић пре нешто више од годину дана положио камен темељац за спортску халу у насељу Зуце, која је изграђена.
"Показујемо да оно што почнемо и завршимо и зато мислим да ће овај дом здравља бити завршен до 21. априла наредне године", рекао је Стефановић.

Он је додао да му је драго што градска власт прати програм и темпо владе и што се заједно боре да побољшају живот грађана.

"Нема активности коју можемо да урадимо разједињени. Само заједно можемо да радимо и само на такав начин грађани могу да буду задовољни", рекао је Стефановић.

Укупна вредност прве фазе радова је око 206 милиона динара, а по завршетку изградње, Секретаријат за здравство ће одлучити које ће се специјалистичке службе наћи у новом објекту.

Након постављања камена темељца, у Полицијској станици Раковица у улици Патријарха Јоаникија, извршено је уручење четири мотора марке „марке „Педа ГП 50“. Донацију су обезбедили Градска општина Раковица и ЈП „Паркинг сервис“ а укупна вредност је око пола милиона динара. Општина Раковица је за два мотора која је набавила за Полицијску станицу Раковица издвојила 258.300 динара.