Вести

Донација за школе и вртиће у Раковици

Председник Општине Раковица из редова СНС Милосав Миличковић прошле недеље посетио је вртић „Језерце“ и Основну школу „Коста Абрашевић“.

Вртићу „Језерце“ председник Општине Раковица је донирао опрему за видео надзор која ће помоћи побољшању безбедности малишана.

„Безбедност малишана је наш приоротет и због тога смо одлучили да овој предшколској установи поклонимо опрему за видео надзор,“ рекао је Миличковић.

Према речима руководиоца ове предшколске установе Гордане Спасојевић, опрема им је неопходна да би боравак малишана у овом вртићу био безбеднији а самим тим и њихови родитељи безбрижнији, али и да би се заштитио мобилијар у дворишту након радног времена.

Том приликом малишанима су подељене и друштвене игре и играчке предвиђене за њихов узраст, воће и слаткиши, а они су у знак захвалности приредили пригодну кратку приредбу.

Након тога председник Општине Раковица је посетио и Основну школу „Коста Абрашевић“ у Реснику. Први човек Раковице је сопственим средствима обезнедио сто за стони тенис који је донирао тој школи.

„Знам и сам колико је спорт важан за развој деце и отуда сам одмах реаговао и обезбедио школи у свом комшилуку сто и опрему за стони тенис. Намера ми је да из ове школе изађу будући спортски шампиони и здрава деца“,  навео је први човек раковичких напредњака и председни Општине Раковица Милосав Миличковић.

Донација је наишла на велико одушевљење директорке и наставника, али и самих основаца који су већ на великом одмору имали прилике да се опробају у овом спорту.