Вести

Донација за 15. београдску гимназију

Председник Општине Раковица Милосав Миличковић из редова СНС донирао је два пројектора, кошеве са таблама и комплет дресова за женску фудбалску екипу 15. београдској гимназији.

Ученици 15. београдске гимназије, заједно са другим средњошколцима и студентима са Раковице, претходно су били гости Општине Раковица у оквиру акције „На кафи са председником“. Ученик Алекса Станић том приликом рекао је председнику Општине да су његовој гимназији потребни кошеви и пројектори, док је професор физичког накнадно замолио Општину Раковица да помогне набавку дресова за веома успешан женски фудбалски тим те школе.

Само недељу дана након посете, председник Општине Милосав Миличковић је 15. београдској гимназији уручио донације.

„Донација Општине Раковица је плод одличне комуникације коју смо успоставили са ученицима 15. београдске гимназије. Ученици те школе  су у склопу акције „На кафи са председником'' били наши гости. Један од ученика, Алекса Станић тада ми је скренуо пажњу шта је њиховој школи потребно. Захтеви су били скромни и уклапали су се у нашу визију да су образовање и спорт кључни за квалитетан развој младих. Иако средње школе нису у надлежности градских општина, нисам могао да занемарим потребе гимназијалаца“, рекао је Миличковић. Председник

Општине Раковица је додао да ће и у будуће у директном разговору са младима сагледавати које су њихове потребе, проблеми и заједнички ће радити на њиховом решавању.