Вести

БРИГА О ПОРОДИЦИ ЈЕ НАШ ПРИОРИТЕТ

Члан Председништва СНС Милосав Миличковић данас је са сарадницима посетио породицу Небојше Тасића. Ова велика и сложна породица из Раковице има чак деветоро унучади.

Испуњено је обећање дато комшијама које се огледа у пружању помоћи за набавку пелета, како би што безбрижније изгурали зимске дане. Донација је обезбеђена из личних средстава.

Малишани су добили пригодне поклоне, а породици Тасић, Миличковић је пожелео да предстојећу славу Светог Николу и новогодишње и божићне празнике проведу у здрављу и весељу.

Овог лета Миличковић је породици Тасић, сину Бојану и снаји Снежани који имају четворо деце, већ уручио ауто-седиште и помоћ за куповину пелета.

Породица је основна ћелија нашег друштва, одакле све почиње. Политика Александра Вучића и Српске напредне странке инсистира на помоћи породицама, посебно младим брачним паровима који заснивају нове породице.

Бројним мерама пружена је помоћ младим брачним паровима да оснују заједницу и да се лакше одлуче за потомство.

Од почетка ове године на поступак вантелесне оплодње Републички фонд за здравствено осигурање је упутио 7.200 парова, хиљаду више у односу на прошлу годину.

Захваљујући изменама Закона о финансијској подршци породицама, за прво дете помоћ је повећана са 100 на 300 хиљада динара, док је за друго и треће дете по 100 хиљада динара. За друго дете, осим једнократне помоћи, у ратама се даје и родитељски додатак и износу од 240 хиљада динара, за треће дете 1,4 милиона динара, а за четврто 2,1 милион динара.

Посебно важна мера која се већ спроводи, односи се на субвенције од 20 хиљада евра мајкама за куповину стана.

Ту неће бити крај помоћи породицама. Захваљујући великом залагању председника Александра Вучића, у будућности се планирају и бројне друге мере за подстицање наталитета.

 

Ово је само још један доказ да се борба за Србију, за здраву породицу и бољи живот грађана не води се речима, већ делима.