Вести

Борба против поплава у Раковици

Штаб за ванредне ситуације у Општини Раковица читаву претходну ноћ провео је на терену где је обилазио најкритичнија места у општини. У сарадњи са ватрогасцима, припадницима МУП-а, Црвеним крстом и другим надлежним институцијама реагује се на најугроженинјим локацијама одакле се евакуише становништво.

Претходне ноћи у згради општине смештај је нашло петоро становника улице Патријарха Димитрија. За њих је данас обезбеђен смештај у хотелу „ДМБ“ у Раковици. Тренутно се исељавају породице десет домова у улици 2. септембра, а тај број се повећава. Штаб за ванредне ситуације Општине Раковица обезбедио је привремени смештај за све који због поплава морају да напусте своје домове.

Председник Општине Раковица Милосав Миличковић, заједно са члановима Штаба за ванредне ситуације обишао је више насеља у општини. Најкритичнија ситуација је у овом тренуткује у Реснику у насељима Патин мајдан и Љубише Јеленковића које се налазе поред Топчидерске реке.
Општина Раковица је обезбедила десет тона џакова са песком који ће се постављати у најугроженијим деловима општине.

Тренутно је најкритичније у улицама: Јелезовачка, Љубише Јеленковића, Летићева, 2. септембра, Александра Војиновића пет кућа је поплављено у Патином Мајдану у насељу Ресник, али ситуација се мења из сата у сат.

У току ноћи дошло је до изливања Топчидерске реке, која је поплавила улицу Варешку, Раковички пут и Митар Бакић. У протекла 24 часа, било је више од 300 позива и пријава са критичних локација у Раковици.

Надлежне службе реагују по приоритетима, а Општина Раковица апелује на суграђане да се сами, где је могуће, организују и помогну да се превазиђе тренутна ситуација.

У току данашњег дана заседао је и Штаб за ванредне ситуације у Раковици. Сагледано је тренутно стање у општини, евидентиране су најугроженије локације. Црвени крст ће обезбедити ћебад за особе које ће ноћ провести ван својих домова. Штаб за ванредне ситуације размотрио је и план деловања у наредним данима. Чланови Штаба за ванредне ситуације и ове ноћи биће на терену где ће надгледати ситуацију и обавештавати надлежне институције да правовремено реагују.

Наредна седница Штаба за ванредне ситуације заказана је за сутра у десет часова, осим уколико због промене ситуације не буде било потребе да се чланови Штаба раније састану.