Вести

Безбедније раскрснице у Раковици

На раскрсници Варешке, Челебићке и улице 1. шумадијске бригаде постављен је нови семафор, чиме је услишен апел великог броја грађана да се та прометна раскрсница обезбеди.

Општина Раковица, где одговорност за вршење власти има СНС, након апела грађана упутила је захтев Градском секретаријату за саобраћај који је одмах реаговао и уврстио ову локацију на листу приоритета, заједно са још девет локација у Београду.

„Велики број наших суграђана апеловао је да се управо овде постави сигнализација да би се осигурало безбедније кретање и возила и пешака. Ова раскрсница је веома прометна, у близини се налази и пијаца и маркети, кафићи и школе. Постављање семафора на овој раскрсници у Раковици, као и на другим локацијама у Београду само доказује да је безбедност грађана за све нас приоритет“, рекао је председник Општине Раковица Милосав Миличковић из редова СНС.

Секретар у Секретаријату за саобраћај Душан Рафаиловић рекао је да је ово само једна од десет раскрсница које ће бити семафоризоване.

„У задњих 18 месеци, до јануара ове године није семафоризована ниједна раскрсница, а ми ћемо до 31. марта поставити семафоре на укупно десет локација. Захвалио бих се председнику Општине Раковица на сарадњи у решавању проблема ове раскрснице“, рекао је Рафаиловић.