Вести

Београд трчао на Кошутњаку

На Кошутњаку одржана је трећа по реду спортска манифестација „Košutnjak Challenge Race“. Крос трка на шест километара дугој стази и ове године окупила је тачно 300 такмичара који су приказали импресивну физичку спрему у савладавању тешких препрека. Трку је организовао „Сквошленд“ клуб, док је манифестацију, између осталих, подржала и Градска општина Раковица у којој одговорност за вршење власти има Градска општина Раковица.

У женској конкуренцији тријумфовала је Јасмина Александров, друго место освојила је Драгана Докмановић, док је трећу позицију освојила припадница „Кобри“- Батаљона специјалне војне полиције, Невена Јовановић.

Награде најбољим такмичаркама уручио је председник Општине Раковица из редова СНС Милосав Миличковић. Он је честитао организаторима на одлично организованој трци и најавио да ће Општина Раковица и наредне године помоћи ову спортску манифестацију.

У мушкој конкуренцији тријумфовао је Кристијан Стошић, друго место освојио је још један припадник „Кобри“ Игор Вуковић, док је трећа позиција припала Милошу Милосављевићу. Награде најбољима поделила је најбоља женска такмичарка Јаснима Александров.

Претходно је одржана трка за млађе која је била подељена у три категорије: за предшколски узраст, за децу дон 10 година и за децу до 14 година.

Занимљиво је да је од 300 учесника, најмлађи тркач имао две и по године, док је најстарији тркач био 80-годишњи Влада Стефановић. Најбоља тркачица Јасмина Александров своју награду поделила је са најстаријим такмичарем.

Стазу са препрекама осмислио је Атлетско-оријентациони клуб „Кошутњак“. Учесници трке навели су да је стаза ове године била нешто тежа него претходне. Сви такмичари који су прошли кроз циљ добили су медаље.