Саопштења

СТОЈКОВИЋ: РАКОВИЦА ОДАВНО ОКРЕНУЛА ЛЕЂА ЈЕРЕМИЋЕВОЈ И ЂИЛАСОВОЈ КЛЕПТОКРАТИЈИ

Дуго се чекало да олупина од странке свој политички живот симулира писањем бесмислених саопштења. Наравно да су у питању остаци остатака Јеремићеве партије који још увек нису главом без обзира побегли са тог политичког Титаника, а који нечим морају да подсете јавност да још увек постоје. Одмах да их обавестим, Раковица никада не окреће леђа Вучићу, али је поносна што су њени грађани одавно окренули леђа тајкунско-пљачкашкој клептократији Вука Јеремића и Драгана Ђиласа, која је унаказила ову општину, овај град и Србију.
Уместо да макар покушају да прикупе симпатизере и бираче да гласају за њих, имајући у виду да немају подршку ни уже родбине, они се по ко зна који пут баве Српском напредном странком. У свом саопштењу пишу још једну политичку бајку и пројектују своје снове ко кога подржава или ко окреће коме леђа у СНС. То раде у тренутку када се њихов вођа Вук Јеремић, заједно са својим следбеницима, данима свађа и препуцава са својим газдом Драганом Ђиласом и на телевизији и путем друштвених мрежа.
Наравно, ушушкани у сопственој бахатости, они народ по ко зна који пут називају руљом и часте другим „епитетима“, показујући поново отворени презир према свима који не гласају са њих, што значи за скоро читав народ у Србији.
Ова пародија од политичке партије покушава да прогласи Раковицу леглом прљавштине и криминала, а недавно су је упоређивали са гетом и фавелом. Наравно поново они само подсећају на сопствена недела, јер Раковица у једном тренутку заиста јесте личила на гето, за време док су Београдом и Србијом владали управо Драган Ђилас, Вук Јеремић. Ако кажем да су за време њихове владавине успели да униште фабрике које су преживеле ратове и да су десетине хиљада људи преко ноћи оставили без посла, довољно сам рекла.
Али овоме морам да додам да је у то Ђиласово и Јеремићево време највећи инфрастурктурни пројекат била кућа Великог брата, коју је Ђилас без дозволе изградио за сопствене потребе у Пионирском граду, на месту које је отео од деце. Наравно и азил за псе, јер толико је Раковица била битна да су то била једина инфраструктурна „улагања“ у општину. Осим тога, као посебну „награду“ грађани Раковице су за време Ђиласа и Јеремића у близини својих домова добили неке од највећих загађивача. Јер Раковица није била погодна за отварање фабрика и изградњу инфраструктуре, али су Ђилас и Јеремић мислили да је била погодна за спалионице смећа и третирање отпада.
Тек доласком Српске напредне странке делови Раковице у 21. веку добијају асфалт, канализацију, јавну расвету, паркове, па чак и линије јавног градског превоза, док велики загађивачи полако остају без дозвола за рад. Све то је познато грађанима Раковице који су на сваким изборима листи Српске напредне странке давали све већу подршку.
Али оно што забрињава је једна опасна лаж, да у Раковици постоји присилна имунизација. Ту срамоту коју су изјавили најбоље говори о њима самима. Творац политичког памфлета, пре него што је написао ту морбидну неистину, могао је прво да консултује свог шефа Вука Јеремића и да га пита да ли се и он насилно вакцинисао, или је као и његов газда Ђилас подвио реп, прогутао речи које је претходно изговорио против имунизације и сам дошао да прими вакцину.
Или нека питају неке од грађана региона који су протеклог викенда били у Србији да приме вакцину, да ли их је неко терао то да учине. Ове болесне тврдње не чуде, јер само људима окупљеним око Ђиласа и Јеремића може да буде жао што грађани Србије масовно одлазе да приме вакцину и што читав процес хвале светски медији. А Раковица може да буде поносна јер је до сада имала више од 23 хиљаде вакцинисаних грађана, чији број свакодневно расте, док читав процес од пријаве, преко превоза до саме имунизације функционише беспрекорно.
На крају, нека раковички јеремићевци не брину, Српска напредна странка у Раковици обавља добар посао и спроводи политику председника Србије Александра Вучића. Осим суда грађана који је верификован на изборима, највећу потврду доброј политици СНС-а у Раковици дају управо овакве критике. Јер када вас критикује екипа окупљена око некадашњих деспота Ђиласа и Јеремића, који су од Раковице Београда и Србије, направили разорену земљу, ви знате да сте на добром путу.
 
Душица Стојковић,
Народна посланица