Саопштења

СИМИЋ: НОВА СТРАНКА СТАРЕ ЛАЖИ

Данас је странка у осипању, познатија као Народна странка, још једном свој политички рад свела на бедно саопштење у којем осим увреда нема ничега другог. Али шта друго очекивати од странке која је настала од некадашње Демократске странке, која је променом имена помислила да може да превари народ и увери их да су они нека нова, неокаљана политичка сила која се појавила да спасава Србију.
Истина је наравно другачија. Народ зна ко је Вук Јеремић, јер познато је да и овај Вук „странку мења, али ћуд никада“. А Вук Јеремић је један од робова Драгана Ђиласа који са остацима остатака своје странке извршава прљаве задатке за свог старог господара Драгана Ђиласа.
Управо због тога Народна странка данас не само да нема подршку грађана, већ њу одавно напушта и оно мало активиста и симпатизера.
Да су заиста нова странка а не део некадашње штеточинске власти која је опустошила не само Раковицу већ и Србију, њени активисти, заједно са својим лидером Вуком Јеремићем, изашли би народу пред очи и понудили би им макар неки план и програм. Покушали би да увере макар своје комшије и родбину, која такође не гласа за њих, да су они баш та будућност Србије.
Али народ се сећа опустошених и уништених раковичих фабрика, десетине хиљада вредних радника које су избацили на улицу оставивши их без прихода. Сећају се времена комплетног хаоса и ароганције тадашњих Ђиласових и Јеремићевих пајтоса који су господарили Раковицом, како су арогантно одбијали било какву могућност да разговарају са грађанима.
Колико ни данас не знају шта раде Јеремићеви јуришници су у свом саопштењу илустровали примером, тачније предавањем да је око 100 километара асфалтираних улица у Раковици ионако само део текућег одржавања. Наравно, они мисле да се машине тек тако појаве на насумично изабраној локацији и почињу радове. Не знају да се локације бирају након разговора са грађанима, након обиласка терена, након разговора са стручним службама. Ни на крај памети им није да у том послу учествују грађани, Општина Раковица и Град Београд заједно.
Немају појма да је управо локална самоуправа та која треба да ослушкује потребе суграђана и да упути предлоге да се нека улица асфалтира. Они то не знају јер за време док је њихов шеф Вук Јеремић служио свом господару Драгану Ђиласу, разговори са грађанима нису постојали. Та политичка елита је била превише арогантна да комуницира са „обичним смртницима“, а ђонови њихових скупоцених ципела превише скупоцени да загазе блато.
Да није тако не би данас оставили неасфалтиране улице, не би оставили читава насеља без канализације и друге инфраструктуре.
Такође, може се рећи да смо од ових политиканата у покушају научили да постоји само редовно одржавање саобраћајница. Да их научимо, када је Српска напредна странка преузела одговорност за вршење власти у Раковици из сопственог буџета 2012. године асфалтирала је главну улицу на Сунчаном брегу и то је био први асфалт који је то насеље видело.
Од тог тренутка из буџета Градске општине Раковица асфалтирано је више од 30 километара улица од којих су многе биле обична блатишта на којима никада није ни био асфалт.
Осим тога изграђене су нове саобраћајнице, повезана су насеља Миљаковац 3 и Сунчани брег. Након изградње и проширења одређених саобраћајница, од којих су се многе радиле средствима Општине Раковица, многи делови Раковице први пут су добили градски превоз. Али џаба ми ово објашњавамо људима који мисле да је служење грађанима само нучна фантастика.
Ми смо свесни да је то људима из странака које воде Јеремић и Ђилас незамисливо, али ето да им докажемо да је могуће и једним малим општинским буџетом какав је имала Раковица чинити такве ствари за своје грађане. Али то је могуће када се према новцу грађана понаша одговорно и када се послује домаћински.
То није могуће као у време када су Јеремићеве и Ђиласове фаланге пустошиле Раковицу, па када у изборној години подигну кредит од око милион евра, купе јефтине лаптопове и поделе деци раковичких школа, не би ли тако надокнадили године нерада и купили себи нов мандат.
На њихову жалост грађани Раковице се не поткупљују таквим „поклонима“, од 2012. године Раковчани верују у рад. А резултат тога је подршка Српској напредној странци која је на сваким изборима све већа.
Милош Симић,
члан Главног одбора Српске напредне странке