Саопштења

НИКОЛИЋ: КАДА НЕ СМЕШ НА ОЧИ НАРОДУ, ОНДА ПИШИ ЛАЖИ

Ако се неко пита како беспосличари и примитивци замишљају политику, довољно је да чита саопштења која као на траци „штанцују“ Ђиласови и Јеремићеви јуришници. Још један такав надреалан политички памфлет дошао је из фабрике лажи Народне странке у Раковици.
Данас је у том бедном покушају политичког саопштења мета напада честити и потени људи који се на озбиљан и одговоран начин баве политиком и решавањем проблема грађана. Као и увек, када не могу да се нађу озбиљне замерке у образовању, каријери и резултатима неке особе, онда се користе кафански трачеви и измишљотине. Али на ту пљувачину која је својствена и која пристаје људима попут Јеремића и Ђиласа и њихових пулена грађани су навикли и по томе их препознају.
Политичка саопштења су наравно легитиман начин политичке борбе, чак и она неписмена и неистинита која често долазе од Народне странке, али проблем настаје када писање из фотеље постане један једини начин политичке борбе, као што је овде случај.
Ми бисмо питали Ђиласа, Јеремића и сличне зашто са својим сарадницима не сиђу из својих тајкунских „престола“ међу обичне грађане и да им све те глупости, што пишу, директно пренесу.
Одговор је наравно јасан. Због онога што су радили док су били на власти, Ђилас, Јеремић и остатак „жуте братије“, народу не смеју пред очи. Посебно не у Раковици, где су оставили пустош, са затвореним фабрикама, где су више десетина хиљада људи оставили без посла, где су од некада радничке општине направили легло незапослености, где је једино цветала дивља градња.
Дубина деструкције раковичких предузећа за време Ђиласа и Јеремића је таква да је данас јако тешко да се она обнове и да им се врати некадашњи стари сјај. Или да будемо сликовитији, а да људи схвате какве су размере економског разарања, многе фирме у Раковици па и у читавој Србији, успеле су да обнове производњу након Другог светског рата, али не и након владавине Ђиласа, Јеремића и остатка и реликата Демократске странке. Само су променили облик, друкчије се зову али не одустају од своје погубне политике цепања и растакања Србије.
И поред економске трагедије коју смо наследили, уместо да кукамо на штеточинску власт која је ту пустош оставила, ми смо искористили све потенцијале које наши претходници нису, укључујући и развој туризма. Па и промоција Раковице као атрактивне дестинације на туристичкој мапи Београда кроз промоцију маскоте је имала за циљ да се промовише лепота наше општине као чисте и са прекрасном природом и шумама за шта Ђилас и Јеремић нису ни марили. И ми их разумемо, јер тешко је да будеш свесан лепоте и потенцијала и да радиш за добро свих грађана, када време које имаш на власти користиш како би пунио сопствене џепове.
Али ми смо показали народу да може другачије и да пљачка на коју су навикли под Ђиласом и Јеремићем није једини начин владавине у Србији.
Зато нека господа из Народне странке и других станака, удружења и појединаца, насталих од просте деобе некадашње Демократске странке не брину, Душица Стојковић и други функционери који долазе из редова Српске напредне странке, на којој год позицији да се налазе, радиће само и искључиво у интересу народа. Ако није тако биће смењени. Ако покушају да раде мимо закона биће ухапшени. То је јасно. Неће бити заштићени, као што је то било за време Ђиласа и Јеремића.
Због тога их молимо да нам више кроз ова саопштења и не дају савете, јер иза себе имају такав рад и такве резултате да народу више не смеју на очи.
Наташа Николић
Члан Главног одбора Српске напредне странке