Саопштења

МИЛИЧКОВИЋ: НАСТАВЉА СЕ ХАЈКА НА ПОЛИЦИЈУ ПО НАЛОГУ ЂИЛАСА

У наставку хајке коју опозиција води по команди Драгана Ђиласа против полиције, а чији су циљ заправо напади на породицу председника Александра Вучића и дестабилизација Србије, синоћ су наступала двојица самозваних експерата за безбедност и функционисање институција.

Желим најпре да подсетим јавност ко су ови експерти, да би грађани знали ко су људи који држе лекције полицијским службеницима, износе небулозне оптужбе да се заташкава случај пребијања у Новом Саду јер је забога осумњичени обезбеђење у кладионици и конструишу лажне афере наводно забринути за безбедност на улицама Србије.

Самозвани експерти за безбедност Божо Прелевић и Владимир Гајић иначе по професији адвокати са бројном клијентелом из миљеа организованог и других области криминала. Логично, адвокатима је посао да заступају интересе својих клијената, боре се за њихова права и нико им то право наравно не спори.

Божо Прелевић, иначе министар и потом саветник министра унутрашњих послова током 2000., 2001. и 2002. године, у којима се догодило 212, 215 и 189 убистава. Од тог броја 91 мафијашко убиство, од којих их је 35 и дан данас нерасветљено. Тај и такав Прелевић за Србију данас у којој су се од почетка ове године догодила три мафијашка убиства, од чега су два већ решена, каже да у њој цвета криминал. Да ли вас је бар мало срамота, бивши коминистре, како се волите представљати?

Владимир Гајић, адвокат и шеф Правног савета Народне странке Вука Јеремића, у народу познат као један од бивших директора оптужених у афери „Генекс“. Черупање „Генекса“ за скоро 62 милиона остало је нерасветљено и заташкано захваљујући тадашњим тужитељкама које су њему и другарима у време власти ДС-а обуставиле истраге и омогућиле наступања апсолутне застарелости кривичног гоњења. Баш тај Гајић каже да Србија данас, у којој је ухапшено и на десетине функционера СНС-а чим су се огрешили о закон, није правна држава и оптужује некога за заташкавање. Да ли вас је бар мало срамота, шефе Правног тима, а рекао бих и још неког експертског за заташкавања? 

То су вајни експерти за безбедност Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Бориса Тадића и осталих, додуше не за безбедност грађана, већ криминалаца. Управо зато им и јесте на мети полиција.

Полазећи од себе и својих сукоба, удруживања и раздруживања, ови вајни опозиционари покушавају да исконструишу сукобе унутар СНС-а, заборављајући да то није њихова Демократска странка, која бира по општинским одборима судије и тужиоце и понижава и застрашује полицајце да случајно не би радили свој посао. Србија одавно, господо, није каква је била у време ваше власти. Земља мрака и хаоса, под чијим окриљем сте на миру заједно са осталим тајкунима могли да је распродајете и пљачкате. Нити ће то поново бити, ма колико да појачавате своје лажи.

 

 

Члан Председништва Српске напредне странке и потпредседник Градског одбора Београд

Милосав Миличковић