Вести

СРЕЋАН СВЕТИ НИКОЛА

Свим верницима који славе Светог Николу, члан Председништва СНС Милосав Миличковић и Општински одбор СНС Раковица честитају крсну славу. Домаћинима који славе Никољдан желимо пуно здравља и среће, да заједно са породицом и гостима славу проведу у лепој атмосфери. 

Миличковић је посебно честитао славу нашем народу на Косову и Метохији уз жељу да им Свети Никола помогне да издрже сва искушења на која су стављени.

Никољдан је најчешћа крсна слава код Срба. Свети Никола је рођен у граду Патари у Ликији као јединац угледних и богатих родитеља. Духовни живот је започео у манастиру Нови Сион. После смрти својих родитеља вођен чудним небеским гласом кренуо је да шири веру, правду и милосрђе. 

Празник Никољдан је у црквеном календару уписан црвеним словима као: Свети Николај, архиепископ мирликијски Чудотворац – Никољдан.

Празник Светог Николе је један од највећих храмовних и породичних празника у српском народу, а сам светац је заштитник путника, морепловаца (помораца), морнара, лађара, рибара, воденичара, трговаца, пекара, стрелаца, сиротиње, деце и студената.