Вести

ОБИЛАЗАК РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ВРТИЋА И МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ У РАКОВИЦИ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић и председник Градске општине Раковица Милош Симић обишли су данас радове у вртићу „Чаробна шума” и Музичкој школи „Даворин Јенко”.
Догађају су присуствовале и директорка Предшколске установе „Раковица” Радмила Аранђеловић, директорка Музичке школе „Даворин Јенко” Слађана Шегавчић и члан Већа ГО Раковица Мирјана Гутеша.
Весић је рекао да је Град Београд у реконструкцију вртића „Чаробна шума” уложио десет милиона динара, а Општина Раковица издвојила је око три милиона динара за замену столарије у Музичкој школи „Даворин Јенко”.
„Неко ће рећи да ово нису велика улагања и да 13 милиона динара није велики новац у односу на неке велике пројекте, међутим, када се улаже у децу никада није довољно и никада није мало. Управо то су урадили Град Београд и Општина Раковица. Град је уложио новац у потпуну реконструкцију вртића у који иде око 50 деце, укључујући и јаслену групу, а Општина Раковица издвојила је новац за реконструкцију Музичке школе „Даворин Јенко”“, истакао је Весић и додао да се на овај начин настављају најважнија улагања.
Весић је рекао да је завршен вртић у Булевару патријарха Павла и најавио да ће у наредном периоду почети пројектовање и изградња вртића на Миљаковцу 3, једног од шест нових вртића.
„Завршили смо вртић у Сурчину, а радимо га и на Врачару у анексу те општине, на Чукарици у Улици Милоја Закића, два на Новом Београду – на Бежанијској коси и у Блоку 63. Радимо вртић у Обреновцу и Новоградској улици у Земуну. Тренутно је у току расписивање тендера за изградњу вртића у Младеновцу и Степојевцу, као и за вртиће на Миљаковцу 3, У насељу Браће Јерковић и на левој обали Дунава у Борчи. То значи да ће, узевши у обзир прошлу и ову годину, Град Београд урадити 15 нових вртића, укупно 25 за три године. То се никада није десило у историји града. Срећан сам када улажемо у вртиће и образовање, јер на тај начин помажемо деци да се развијају“, нагласио је Весић.
Према његовим речима, Град Београд је издвојио готово четири милиона евра за куповину таблета, те ће у наредном периоду бити обезбеђено 70.000 таблета за децу од првог до четвртог разреда. Они ће, додао је, имати картице, односно бесплатни интернет, а до краја маја ће бити расписан тендер за куповину дигиталних уџбеника.
„Сва деца на територији Београда добиће од Града Београда бесплатни таблет, који ће родитељи задуживати, као и бесплатне дигиталне уџбенике. На тај начин ће град Београд имати нешто што немају много развијенији градови у Европи. Верујем да ћемо у наредном периоду обезбеђивати таблете и бесплатне дигиталне уџбенике и за децу виших разреда. Премијерка Брнабић је најавила да ће до 2023. године све учионице бити дигитализоване“, казао је Весић.
Ово је можда најважније улагање које држава има, навео је Весић и додао да је то улагање у децу и будућност земље.