Вести

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ РАКОВИЦА

Свечаном скупштином у Центру за културу и образовање Раковица, Градска општина Раковица обележила је Дан општине. Због пандемије корона вируса ове године изостала је традиционална свечана академија, а осим одборника Скупштине ГО Раковица гости су били добитници повеља и захвалница.

Обраћајући се присутнима председник Градске општине Раковица Милош Симић је између осталог рекао да је ова година била специфична у знаку пандемије корона вируса где је Општина Раковица била на висини задатка.

„Током ванредног стања ниједног грађана Раковице, ниједног нашег комшију нисмо оставили на цедилу. Кол-центар и волонтерски сервис Општине Раковица опслужили су све којима је помоћ била неопходна. Наш кол-центар позвао је више од 20 хиљада старијих суграђана, док је примио скоро 25 хиљада позива. Наши волонтери услужили велики број грађана, док су поделили више од 12 хиљада пакета помоћи“, рекао је Симић.

Он је подсетио да је током борбе са короном, помажући другима, преминуо и наш драги колега Владан Марјановић.

Председник Општине Раковица је напоменуо да ће ове године буџет Општине Раковица бити смањен, али да ће се трудити да сви најбитнији пројекти буду спроведени, а да мере штедње најмање осете грађани.

„До краја овог месеца завршиће се прва фаза радова на регулацији Кијевског потока… Такође завршавамо радове на изградњи канализације за Јелезовачку и Урошевачку улицу. До краја године испуњавамо и обећање дато грађанима Миљаковца 3, јер почињемо изградњу канализације. Верујем да ћемо ускоро започети изградњу вртића за насеља Сунчани брег и Миљаковац 3“, рекао је Симић и додао да ће се наставити улагање у школе и да ће се трудити да се што пре уклоне препреке како би почела комплетна реконструкција Основне школе Бранко Ћопић“.

„Са улагањима нећемо стати док све раковичке школе не буду обновљене“, нагласио је председник Општине Раковица.

„И поред тешке ситуације бићемо амбициозни и нећемо допустити да нам криза буде изговор за неурађени посао. Градска општина Раковица се и раније сусретала са смањењем буџета и тада је успела да спроведе најважније пројекте и сервисира потребе грађана. Лично ћу се потрудити да и сада буде тако“, поручио је Симић на крају свог обраћања.

На свечаној седници уручене су повеље и захвалнице заслужним грађанима, привредницима и институцијама.

Пре почетка свечане седнице општинско руководство је поводом општинске славе Покров пресвете Богородице, присуствовало сечењу славског колача у Цркви светих апостола Вартоломеја и Варнаве.